Çankaya'da Erdoğan dönemi!

Çankaya'da Erdoğan dönemi!

 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Çankaya Köşkü'nde devir teslim töreni yapıldı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevini Gül'den devraldı. Yeni Türkiye'nin inşası için 'Hep beraber yürüyeceğiz' mesajı verildi.

YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA BERABER YÜRÜYECEĞİZ

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'den sonra konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasına başlarken Gül'e "Kardeşim" ifadesini kullanarak uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, "Eski Türkiye dönemi kapanmıştır" ifadesini kullanarak Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşacağını belirtti. Erdoğan, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül'e hitaben "Beraber yürüdük biz bu yollarda. Ve inşallah yeni Türkiye’nin insaşı yolunda yine beraber yürüyeceğiz bu yollarda. Allah yolumuzu açık etsin." diye konuştu.



GÜL: GÖREVİMİ DEVRETMEKTEN ŞEREF DUYUYORUM

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı takdim ederken 'Kardeşim" vurgusu yaptı ve 40 yıllık mesai arkadaşı olduğunu kaydetti. Gül, Çankaya Köşkü'ndeki devir-telim töreninde yaptığı konuşmasında "7 yıl süredir üstlenmiş olduğum Cumhurbaşkanlığı görevimi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum. Bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoş geldiniz diyorum." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, "Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. 12. Cumhurbaşkanı seçilen değerli kardeşimle 40 yıla dayanan yani yarım asra dayanan bir beraberliğimiz var. Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik değerlerini en iyi şekilde kullanacağını biliyorum." diyerek "Bu 12 yıl cumhuriyet tarihimizin en önemli dönemi arasında yer aldı. Bu seferde görevimi devreden müsterihim. Çünkü 10 yıl önce Başbakanlık görevimi devretmiştim. Sayın Cumhurbaşkanının liderliğinde güçlü bir Türkiye olacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı değerli kardeşim bu vesile ile bir teşekkür etmek istiyorum. Önce anne-babama ve eşime teşekkür etmek istiyorum. Çok kahrımı seçti. İlk 10 yıllık devrimde hiç eve uğramadığımda biz milletin çocuklarını kurtaracağız ssn bizim çocuklarımızı kurtaracaksın, dedim. Kurtardı." ifadesini kullandı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

Çankaya Köşkü'nde yapılacak devir-teslim töreninin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için uğurlama töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne gelişinde Atlı Birlik tarafından karşılandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'da mazbatasını alması ve ant içmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılandı. Atlı birliklerin karşılamasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de bulundu. Erdoğan, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Tören sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül basın mensuplarına poz verdi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Gül, Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül başbaşa görüşecek.


Abdullah Gül
'ün konuşması

Sayın cumhurbaşkanı ve değerli kardeşim, bu vesileyle doğrusu bir teşekkür etmek istiyorum, aileme olacak. Önce anneme babama, sağlık sıhhat diliyorum. Sonra eşime, benim çok yükümü çekti.Siyasi hayatımda şerefle Kayseri’yi temsil ederken, hiç eve uğramadığımız dönemde çocukları hep ona emanet ettim. O zaman hiç unutmam, ben o zaman milletin çocuklarını kurtarıyorum, bizim çocukları da sen kurtaracaksın dedim ve çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı. Daha sonra da, tabi ki bizlerin eşlerinin de görevleri oluyor. Devletimizi ve milletimizi temsil söz konusu olduğunda her türlü titizliği, her türlü olağanüstü gayreti gösterdi ve buna da sizler şahitsiniz. Bundan dolayı da önce kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, yakın akrabalarıma ve yakın arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.