Çankaya’dan 7 Köye Gönül Bağı

Çankaya’dan 7 Köye Gönül Bağı

Çankaya Belediyesi, Bala’dan Çankaya ilçe sınırlarına dahil edilen 7 köyde yol açım çalışmalarını sürdürüyor. Belediye 10 bin metre yeni yol açarak köy halkına büyük kolaylık sağlayacak tarla ve bahçeleri birleştirdi.
Köy yollarını kuş uçuşu kente bağlayıp mesafeyi kısaltan Çankaya Belediyesi, tarla, bağ ve bahçelere de yol açarak çiftçinin yüzünü güldürdü. Çankaya Belediyesi’ne bağlı ekipler, baharın ilk günlerinden itibaren aralıksız sürdürülen çalışmalarla bu sezon 10 bin metre yol açtı. Bala’dan Çankaya’ya bağlanan kırsal mahalleler, Beynam Ormanı üzerinden 60 km tutan eski yol yerine yeni yapılan asfalt yolla 20 km’de kente ulaşım sağlandı. Önce köyleri birbirine bağlayan Belediye ardından köy yollarını kente bağladı. Kente ulaşımı asfalt yolla kısaltan Çankaya Belediyesi, mahalle içi ve tarla yolu açma çalışmalarıyla köylünün sevincini ikiye katladı.
Kadınından erkeğine herkesi mutlu eden çalışmalar sayesinde tarlalarına, bahçelerine daha rahat ulaştıklarını söyleyen Kömürcü Köyü Muhtarı Mustafa Şimşek, çalışmaların artarak devam edeceğine, Çankaya Belediyesi ile gönül bağlarının daha da güçleneceğine inandıklarını söyledi.