Canlı bomba ele geçirildi!

Canlı bomba ele geçirildi!

Diyarbakır'da dün IŞİD'in hücre evlerine baskın düzenlenmiş, saatler süren bir çatışma yaşanmıştı. Operasyonlar kapsamında 7 terörist öldürüldü, 12 IŞİD üyesi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili bugün flaş bir açıklama geldi. Diyarbakır Valiliği, IŞİD'e düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın da ele geçirildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, dün IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini, ayrıca evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Operayon kapsamında yapılan aramalar neticesinde, 2 kaleşnikof marka silah, 8 tabanca, 17 sağlam fünye, 3 patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kalıbı, 95 metre korteks ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

EMNİYET AÇIKLAMASI: CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada canlı bombanın operasyonun başında kendini patlattığını duyurdu. Operasyonda elegeçirilen silah, patlayıcı madde, örgütsel doküman ve materyalleri ise, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonu’nda medya mensuplarına gösterildi.



CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATMIŞ

Gazetecilere dağıtılan operasyonla ilgili basın açıklamasında ise şu bilgiler yer aldı:

"DAEŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar esnasında örgütün terör eylemleri yapacağı şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine 26.10.2015 günü saat 03.20 sıralarında 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon esnasında örgüt mensuplarının gizlenmiş oldukları bir eve giriş esnasında canlı bomba örgüt mensubunun kendisini patlatması ve süregelen çatışma esnasında 2 Polis memuru şehit olmuş, 5 Emniyet mensubu yaralanmış, 2 hücre evinde çıkan silahlı çatışmada 7 örgüt mensubu ölü olarak elegeçirilmiş, 15 terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. Canlı bombanın ele geçirildiği evde yapılan kimyasal incelemede, çok fazla miktarda TNT (trinitrotoluen) ve RDX (siklotrimetilen-Trinitramin) (C4, A4) bileşenleri tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde, 2 kaleşnikof marka silah, 8 tabanca, 1 av tüfeği, 17 sağlam fünye(elektrikli kapsül), 3 adet patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası gövdesi, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kabı, 95 metre kortex, çok sayıda örgütsel dökümanlar elegeçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sağlamak amacıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir."

BOMBALAR, 'DARTH VADER' MASKELERİ ÇIKMIŞTI...


İki hücre evinde çok sayıda bomba, otomatik silahlar, bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ve malzemeler ele geçirilmişti. Villa ve evlerde yapılan aramalarda IŞİD’ciler tarafından kullanılan çok sayıda Star Wars filmlerinin kötü karakteri ‘Darth Vader’ın plastik maskesi de bulunmuştu. Teröristlerin bu maskeleri şarapnel parçalarına karşı korunmak amacıyla kullandığı belirtiliyordu.