Canlı yayında anne 'Kızımı öldür dedim' demişti... Flaş gelişme

Canlı yayında anne 'Kızımı öldür dedim' demişti... Flaş gelişme

Afyonkarahisar’da, yaklaşık 8 ay önce kaybolan 16 yaşındaki Hatice Taşkın’ın cesedi Isparta Senirkent’te bulundu. Taşkın’ın cesedinin yerini kendisini kaçıran ve annesinin öldürme talimatı verdiği Soner A., tarafından gösterildi.

18 Ekim 2016 tarihinde İhlas haber Ajansı’na (İHA) ulaşan afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Oynağanlı köyünde yaşayan baba Ali Taşkın, o tarihten bir hafta önce ‘bakkala gidiyorum’ diyerek evinden ayrılan 16 yaşındaki Hatice Taşkın isimli kızından bir daha haber alınamadığını söyleyerek kızının bulunmasını istemişti. Aile üyeleri kızlarının bulunması için yaklaşık 10 günden bu yana bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılmışlardı. Programda Hatice Taşkın’ın annesi Fadime Taşkın şok bir itirafta bulunarak kızlarını köyde yaşayan 44 yaşındaki Soner A. isimli kişinin kaçırdığını ve ona “kızını öldürmesini” söylediğini itiraf etti. Soner A.’nın kendisine “kızını kaçıracağım” dediğini iddia eden anne Taşkın ise cevaben “öldür onu” dediğini söyledi. Anne Taşkın daha sonra yaptığı telefon görüşmelerinde ise Soner A.’nın kendisine “dediğini yaptım, öldürdüm ve uçuruma attım” dediğini iddia etmişti. Anne Taşkın canlı yayında bulunduğu korkunç itirafın ardından İstanbul’da, Afyonkarahisar Şuhut Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile gözaltına alınarak Şuhut’a getirilmiş ve ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştu.

ANNESİYLE İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Denizliden Afyonkarahisara getirilen Soner Aktaş, gece adliyeye sevk edildi. Soner Aktaş savcılıktaki ifadesinde, Fadime Taşkın ile ilişkisi olduğunu, kızı Hatice'yi de bu ilişkiyi öğrendiği için öldürdüğünü öne sürdü. Aktaş, Fadime Taşkın'ın da buna rıza gösterdiğini ileri sürdü.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

Olay günü Hatice Taşkın'ı köydeki evine çağırdığını kaydeden Soner Aktaş, kiraladığı araç ile kendisini gezdirme bahanesiyle götürüp, Senirkent bölgesinde dağlık bir alanda boğarak öldürdüğünü anlattı.

MALLARI SATMIŞ

Cinayeti işlemesinin ardından Soner Aktaş'ın Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Oynağanlı Köyündeki tüm mal varlığını sattığı ortaya çıktı. Soner Aktaşın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlendi.

ARAÇ GPRS'İ ELE VERDİ

Afyonkarahisar Şuhut Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı titiz araştırma sonucu, Hatice Taşkın'ın cesedinin bulunduğu yer, Soner Aktaş'ın kiraladığı aracın GPRS kayıtlarından bulundu. Isparta Senirkent sınırları içerisindeki dağlık bölgede aracın bir süre park halinde bulunduğu kayıtlara ulaşan Şuhut jandarma ekiplerinin, sorguda GPRS kayıtlarını sordukları, Soner Aktaşın suçunu itiraf ederek, cesedin bulunduğu bölgeyi göstermek zorunda kaldığı kaydedildi.

TUTUKLANDI

Soner Aktaş işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece çocuğun kasten ve tasarlayarak öldürülmesi suçundan tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Cezaevine gönderildi.

“CESEDİN YERİNİ JANDARMADA İTİRAF ETTİ”

Olayın ardından annesinin kaçırdıktan sonra öldürme talimatı verdiği öne sürülen ve aynı köyde yaşayan Soner A. (44), jandarma ekipleri tarafından bugün Denizli’de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Soner A., jandarmada verdiği ifadesinin ardından ekipler Senirkent ilçesindeki dağlık arazide gömdüğünü söylemesi üzerine olay yerinde kazı çalışması yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren kaza çalışması sonrası genç kızın cesedine ulaşıldı. Hatice Taşkın’ın cesedi yapılan ilk incelemelerin ardından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.

Kaza çalışmasının ardından Soner A., ise Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Soner A.’nın mahkeme sevk edileceği öğrenildi.