Çarşi Grubu, "darbe İddianamesi"ne Tepki Gösterdi

Çarşi Grubu, "darbe İddianamesi"ne Tepki Gösterdi

Gezi parkı olayları nedeniyle haklarında darbe suçlamasıyla hazırlanan iddianame sonrası Beşiktaş Çarşı Meydanı’nda toplanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın üyeleri, iddianameye tepki gösterdi. Avukat Derviş Yıldız, Çarşı grubu olarak darbeye karşı olduklarını belirterek, “Bu asılsız saldırılara karşı adaletin tecelli edeceği gerçeği kaçınılmazdır” dedi.
Gezi olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar gurubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında darbe suçlamasıyla hazırlanan iddianameye tepki gösteren Çarşı grubu Beşiktaş Çarşı Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Derviş Yıldız, yaptığı açıklamada, adlarına hazırlanan iddianamenin gerçek dışı olduğunu söyledi.
Yıldız, “Bilinen uygarlık tarihinde bir ülkede anayasal düzeni bozmaya ve darbe yapmaya teşebbüsten yargılanan bir taraftar grubu olan çarşı ve Beşiktaş taraftarları olarak bizler bugün karşınızdayız” dedi.
“BABACANLIK İLKEMİZİ GÖZETİP, DURUŞUMUZU SERGİLEDİK”
Gezi Parkı eylemlerine, eylemin bulunduğu alana engelleme kalktıktan sonra katıldıklarını iddia eden Yıldız, “Mevcut yasalarda kasten adam öldürme ve çocuk yaşta mağdurlara karşı işlenen şiddet suçları kadar yüksek yaptırım olan, ağırlaştırılmış müebbet istemi ile yargılanan bizler, sadece Gezi protestolarında yürütmenin Gezi protestolarının meydana geldiği mahalde hiçbir yasal engelleme olmadığı tüm kamuoyuna ve topluma deklare etmesinden sonra bulunduk. Sadece demokratik hakların mevcut yasaların müsaade ettiği sınırlar içerisinde hem toplumu hem toplum adına yorum yapanları her zaman ki şefkat ve babacanlık ilkelerimizi gözetip duruşumuzu sergiledik” ifadelerini kullandı.
“31 YIL ÖNCE VAR OLAN ADIMIZA GÖLGE DÜŞMEYECEKTİR”
“Bizlere daima bu ülkelerin vicdanı adına toplum içerisinde var olduk” diyen Avukat Derviş Yıldız, “Yeri geldi kan bağışı yaptık. Yeri geldi yıkılmış evlerin yanında çadırlarda kalanlara giysilerimizi verdik. Gezi protestolarında tüm toplumun, hayret ve üzüntüyle karşılandı. Orantısız güç kullanımı ve topluma karşı kullanılan kontrolsüz şiddete dikkate çektik. Ancak bunun karşılığında güç kullanımının akabinde hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz birkaç mevzunun tarafımıza atma cüreti gösterdiği protestocu yaftasını emniyetin ve adli soruşturma evraklarının üstünde gördük. Gezi protestolarından 31 yıl önce var olan adımızın şimdi de eksik hatalı soruşturmalarda iddianamede bulunması asla onurlu ve vicdanlı mevcudiyetimize gölge düşürmeyecektir” sözlerini söyledi.
“ADALETİN TECELLİ EDECEĞİ KAÇINILMAZDIR”
Çarşı taraftar grubu olarak darbelere karşı olduklarını vurgulayan Avukat Yıldız, “Bu asılsız saldırılara karşı adaletin tecelli edeceği gerçeği kaçınılmazdır. Darbelere karşı olan bizler bu gün bu sokaklarda yan yana getirilmeye çalışıyorsak bu bir trajedi değil komedidir. Bu komediye karşı bizlerin yüzündeki gülümsemeyi çalmaya hiçbir iftiranın gücü yetmeyecektir. Bu süreçte yurtta ve cihandaki tüm tribün emekçi dostları taraftarları kendi gönüllerinde sevdaların formalarını giyerek gülümseyerek, gülümseterek yanımızda olmaya çağırıyoruz. Biz siyah ile beyaza kendini adayanlar tüm herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Dünyaya barışı ve sevgiyi haykırmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan açıklama sonrası, Çarşı taraftar grubu liderlerinden Ayhan Güler, E-bilet ve Passolig uygulamalarına karşı olduklarını söyledi. Grup liderlerinden Cem Yakışkan ise, “Dünyada herhalde bir ilktir. Darbeyle suçlanan bir taraftar grubuyuzdur. Gülelim mi ağlayalım mı şaşkınım. İddianamede Başbakanlığa saldırıyı teşvik etmişiz gibi bir şey var. Orada kameralar vardı, engellemeye çalıştık ve herkes gördü” dedi.