Çatişmalardan Kaçan Türkmenlere İhh’dan Yardım Çalişmalari

Çatişmalardan Kaçan Türkmenlere İhh’dan Yardım Çalişmalari

Suriye’nin Halep ili Azez ilçesine bağlı sınır köylerinden Harcele, Delha ve Karaköprü köyünde çıkan çatışmalar sonrası Suriyeli Türkmenler Türkiye sınırına sığındı.
Kilis’in karşısında bulunan Azez ilçesinde IŞİD ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürerken, muhalifler Beşşar Esad yönetimindeki ordu birlikleri ile de çatışıyor.
IŞİD ve muhalifler arasında çıkan çatışmalardan kaçan köylüler Harcele köyünün Türkiye sınırına dayanan arazilerine sığındılar.
Derme çatma çadırlar kurarak toprak üstünde çatışmaların bitmesini ve evlerine dönmeyi bekliyorlar. Türkmenlere 4 gün önce başlayan çatışmalardan canlarını zor kurtardı. Çatışmalarda bazı akrabalarının yaralandığını ve öldüğünü dile getirdiler.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ekipleri Harcele köyünün Türkiye sınırlarına dayanan arazilerine sığınan Türkmenlere gıda, su ve battaniye götürerek ilk yardımları ulaştırmış oldu.
Harcele köyünün arazine sığınan 75 Türkmen ailenin özellikle çadırlara ihtiyaç duyduğu tespit edilerek, İHH lojistik merkezinden bulunan çadırların ulaştırılması için lojistik ekiplerimiz harekete geçirildi.
Kilis’in karşısında bulunan Azez ilçesinde zaman zaman rejim güçlerinin hava saldırısı nedeniyle oturacak sağlam ev kalmadığı öğrenildi.