Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çatören Barajındaki Ada, Oldu Yarımada

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde bulunan Çatören baraj gölü yaşanan kuraklıktan etkilenince daha önce ortasından olan ada yarımadaya dönüştü.Ülkede yağışların azlığı nedeniyle bir çok baraj gölünde yaşanan su azlığı Çatören barajında...

Yayınlanma:

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde bulunan Çatören baraj gölü yaşanan kuraklıktan etkilenince daha önce ortasından olan ada yarımadaya dönüştü.
Ülkede yağışların azlığı nedeniyle bir çok baraj gölünde yaşanan su azlığı Çatören barajında da gözleniyor. Çevre halkı, barajın doluluğunun göl ortasında yer alan adadan anlaşıldığını belirterek, “Eğer barajda su doluluğu had safhadaysa göl ortasındaki bu ada kayboluyor. Su seviyesi az olduğundaysa bu ada uzaklardan bile fark edilebiliyor. Ancak son günlerdeki su seviyesinin düşmesi yüzünden bu kez ada öylesine ortaya çıkmaya başladı ki, adayı karayla birleştiren kısımda ortaya çıktı. Kısaca Çatröen barajında yıllar sonra ilk kez bir yarım ada göründü” dediler.
Bu görüntüden sonra barajda avlanmaya gelen balıkçılar da kendi aralarında konuşurken ’Artık ada değil yarımada göründü’ yorumunu yapıyorlar.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler