Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Liderler Zirvesi'nde alınan kararlarla ilgili olarak "Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil" dedi.

Yayınlanma:
Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’nın başkenti Roma’da Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Burada bir dizi görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, “Özellikle Suriye ve Libya’daki durumu ele aldık. Pedersen ile Suriye’deki son durumu değerlendirdik” dedi.

İLGİLİ HABER Adalet Bakanı Tunç’tan Açıklama: Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yargılanabilir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Liderler Zirvesi'nde alınan kararlarla ilgili olarak "Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil" dedi.

NATO Liderler Zirvesi’ni de değerlendiren Çavuşoğlu, “Dörtlü Zirve samimi bir ortamda çok faydalı bir toplantı oldu. İkinci toplantı şubat ayında İstanbul’da gerçekleştireceğiz. NATO’da Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil. Yaptığımız bir jest taviz değil” ifadesini kullandı.

İki anlaşma imzalandığının, bir tanesinin güvenlik iş birliği anlaşması olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Uluslararası hukuka uygun bir anlaşma. Doğu Akdeniz’de biz başından beri hep şunu söylüyoruz. GKRY hariç bu konuda ikili ya da çok konulu anlaşmalara hazırız ama bazı ülkeler tek taraflı adımı ve Türkiye’yi eleştirmeyi tercih ettiler. Biz bölgede iş birliğinden yanayız” diye konuştu.

‘Libya böyle bir duruma boyun eğmez’

Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Libya Büyükelçisi’ni sınır dışı etme kararına tepki gösterdi ve “Bir ülkeyi tehdit etmek doğru mu? Bu gizli saklı bir şey değil. Bizim meclisimizden geçen bir zaptın gizli kalması mümkün mü? Libya’ya telefon açıp da ‘O belgeyi bana göndermezsen büyükelçini sınır dışı edeceğim’ dersen Libya böyle bir duruma boyun eğmez. Adam gibi isteselerdi Libya da verirdi, biz de verirdik” görüşünü dile getirdi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler