Çekmeköy’de Çocuklarin Yeme-içme Sağlığına Dikkat Çekildi

Çekmeköy’de  Çocuklarin Yeme-içme Sağlığına Dikkat Çekildi

Uzman Terapist ve Aile Danışmanı Ezgi Köse ailelere çocukların yeme alışkanlıkları konusunda uyarılarda bulunarak, “Elektronik cihazlardan tablet, televizyon, cep telefonu veya farklı oyunlardan çocukları uzak tutarak yemek yedirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
Çekmeköy Belediyesi, çocukların sağlıklı beslenmeleri konusunda aileler bilinçlendirmek için seminerler düzenliyor. Uzman Terapist ve Aile Danışmanı Ezgi Köse, Çekmeköy Anaokulu’nda “Çocuklara yemek yerken nasıl yaklaşılmalı, hangi sınırlar konulmalı, yemek yemeyen çocuğa ısrar edilmeli mi” gibi birçok konu hakkında aileleri bilgilendirdi. “Eyvah çocuğum yemek yemiyor” isimli seminerler kapsamında çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biri olan yeme bozuklukları ve kilo problemi (aşırı zayıflık ya da aşırı kilo) konularına değinildi.
“YEMEK VE ÇOCUK ARASINA ANNE BABA OLARAK GİRMİYORUZ”
Uzman Terapist ve Aile Danışmanı Ezgi Köse seminerler hakkında bilgiler vererek, “Çocukları ile ilgili yemek konusunda sıkıntı yaşayan aileleri dinliyoruz. Çocuğun yeme bozukluğu varsa neler yapmamız gerekiyor? Davranışsal olarak neler yapmamız gerekiyor? Nasıl modelleme yaparız? Ya da çok fazla yemek yiyorsa nasıl sınırlama koyarız, yemek bozukluklarını nasıl tedavi ederiz? Sorularını cevaplıyoruz” dedi.
Ailelere uyarılarda bulunan Uzman Ezgi Köse Yemek yemeyen çocuklara yemek ye diye kesinlikle ısrar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak,”Yemek ve çocuk arasına anne baba olarak girmiyoruz. Çünkü yemek yemek içgüdüsel olarak bir ihtiyaç bunun içinde 1 yaşından itibaren çocuklara mama sandalyesi eşliğinde ailenin bir ferdi olarak ve fiziksel aktivitesine izin verdiğimizi göstermek amacıyla yemek masasının etrafına oturtuyoruz, bizimle birlikte yemek yemelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Elektronik cihazlardan tablet, televizyon, cep telefonu veya farklı oyunlardan çocukları uzak tutarak yemek yedirmelerini tavsiye eden Köse, “Çocuklar dünyada ki en iyi oyuncular, onlar için hayattaki her şey oyuna çevrilmeye çok açık. Eğer bu sürecin bir oyun süreci olduğunu hissederlerse bu süreci kesinlikle uzatmak isteyecekler. Sonrasında bu durum yemek bozukluklarına dönüşecektir. Yemek her zaman yemek masasında ve çocukların kendi yiyebilecekleri bir alanda olmalı” ifadeleri kullandı
Meryem Eyüpoğlu kızı Şevval Eyüpoğlu ile ilk başlarda yemek sıkıntıları yaşadığını ve daha sonra bunun düzene girdiğini söyledi.
Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eyvah Çocuğum Yemek Yemiyor’ isimli seminerler dizisi Aralık ayı boyunca devam edecek.