Celal Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ temizliği' yürüyüşü

Celal Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ temizliği' yürüyüşü

Kılıçdaroğlu, Söke'den cuma günü başlattığı, güvenlik güçleri  eşliğinde sürdürdüğü yürüyüşte Didim ilçe sınırlarındaki Akköy'e ulaştı.
Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, 56 kilometrelik yolun  40 kilometreden fazlasını tamamladığını, Sabah 9'da başlattığı yürüyüşü akşam  saat 5'de sonlandırdığını, yaşı gereği yürümekte zorluk çektiğini bildirdi.
 Yürüyüşünü yarın Didim'de sonlandırmayı hedeflediğine değinen  Kılıçdaroğlu, yol boyunca sevgi ve destekle karşılaştığını belirterek "Bana büyük  destek verdiler. Yeri geldi akşamları arabada yattım, yeri geldi köylü  vatandaşlar evlerine davet etti. Bu yaşıma rağmen mücadelemden vazgeçmedim,  vazgeçmeyeceğim de." dedi.
 "Tehdit telefonları alıyorum"
Tanımadığı telefonlardan ve gizli numaralardan tehdit edildiğine  işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yürüyüş yapma diyorlar. 'Yürüyüşe devam edersen seni  öldürürüz, şunu yaparız bunu yaparız' diyorlar. Ben buradan İçişleri Bakanlığı'na  sesleniyorum, gelsinler bu duruma el atsınlar. Duruma el atılmadığı zaman yürüyüş  sonrası evimde ölüm orucuna başlayacağım. Amacım Didim Belediyesi başta olmak  üzere tüm belediyelerdeki FETÖ’cülerin devlete hesap vermesi." ifadesini  kullandı.
Türkiye'deki CHP'li belediyelerde, özellikle de Didim Belediyesinde  FETÖ'cülerin yoğun olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sıradan bir vatandaş olarak  üzerine düşen görevi yaptığını vurgulayarak, "Parti ayrımı falan gözetmiyorum,  yeter ki bu FETÖ’cüler temizlensin. Didim Belediye Başkanı, gelsin bir televizyon  programında tartışalım. Yüreği varsa gelsin 'Celal Kılıçdaroğlu yalancıdır'  desin." diye konuştu.
Ağabeyi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tüm CHP’li  belediyelerdeki FETÖ’cülerin temizlenmesini konusunda desteğini beklediğini  belirten Kılıçdaroğlu, kendisine destek verenlerle birlikte yarın Didim  Belediyesine önünde sonlanacak yürüyüşün ardından basın açıklaması yapacağını  kaydetti.
"Korkumuz yok"
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise Celal Kılıçdaroğlu'nun bu  eylemi tek başına yapmadığını savundu. Atabay, bir takım eski siyasetçiler ve  çıkar odaklarının Türkiye'deki sisli ortamı kullandıklarını ve kendilerini  FETÖ'cü gösterip kamuoyu baskısı oluşturmaya, çıkarlar elde etmeye çalıştıklarını  ifade etti.
Atabay şunları kaydetti:
"Olay Celal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi değildir. Kendisinin  arkasında bazı iş adamları ve bazı eski siyasetçiler var. İstanbul'da Sayın Genel  Başkanımızla görüştüm. Bana 'Didim halkının çıkarlarını, imkanlarını hiç bir  insana kullandırtma ve yedirtme' dedi. Mücadelemiz budur, kimseden korkumuz yok.  İçişleri Bakanlığını göreve davet ettiklerini söylüyorlar. Bizler aylar önce  başsavcılığın bizden istediği evrakı klasörle gönderdik. Hiç kimseden korkumuz  yok, çünkü biz çiğ yemedik. Hiç kimseyle de bir ilişkimiz yok, anlımız açık."