Cemevleri ibadethane sayılacak mı? Beşir Atalay açıkladı

Cemevleri ibadethane sayılacak mı? Beşir Atalay açıkladı

Başbakan Yardımcı Beşir Atalay basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Yaptığınız açıklamada Cemevleri'nin ibadethane sayılacağı anlamı çıkarılabilir mi? " sorusu üzerine Atalay şu ifadelere yer verdi: "Yok ben o şekilde anlaşılmasını istemem. O konuda çok çalışmalar oldu. Belli formatlar geliştirilmişti. O çalışmalar da değerlendirilir ama yeni bir metin veya uzlaşma metin şu şekilde bir düzenleme diye açıklanmadı."

Çözüm sürecinin provokasyonlara çok açık olduğunu dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Atalay, "Bu bir anlamda niyet yenilemedir. Taraflar açısından niyet tazelemedir. Bundan sonra süreç sağlam bir zeminde yürümeye devam edecek. Yeniden herkesin konumunu gözden geçirdiği gelinen noktayı iyi değerlendirdiği günler yaşandı. Dolayısıyla bundan sonra daha şeffaf bir zeminde yürüyecek. Ama karşılıklı açık net konuşulmalı. Güven kayması olursa sorunlar artar. Bu konularda bir tazelenme var" dedi.

"KOORDİNASYONU SAĞLAYAN BAŞBAKANIMIZ"

Çözüm süreci kuruluna ilişkin bir soruya Atalay, "Bu konuda genel olarak koordinasyonu sağlayan Başbakanımız. Başbakanımız başkanlığında iki haftada bir toplanan çözüm süreci ile ilgili bir heyet var. Esas değerlendirmeler orada yapılıyor. Heyet görevlendiriyor. Onlar bu görüşmeleri yapıyor. Onu isimlendirmek gerekli değil" diye yanıt verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE BEL Kİ YENİ MEKANİZMALAR İHDAS EDİLEBİLİR"

Çözüm sürecinde müzakere sürecine ilişkin bir soruya Atalay, "Bu diyaloglar zaten bütün bu çalışmaları yürütüyordu. Özel bir dönüm noktası gibi değerlendirmemek lazım. Yol haritası bunların değerlendirilmesi devam eden şeyler. Bel ki yeni mekanizmalar ihdas edilebilir" dedi.

"CEMEVLERİ'NİN İBADETHANE SAYILACAĞI ANLAMI ÇIKAR MI?" ATALAY: YOK BEN O ŞEKİLDE ANLAŞILMASINI İSTEMEM

"Yaptığınız açıklamada Cemevleri'nin ibadethane sayılacağı anlamı çıkarılabilir mi? " sorusu üzerine Atalay şu ifadelere yer verdi: "Yok ben o şekilde anlaşılmasını istemem. O konuda çok çalışmalar oldu. Belli formatlar geliştirilmişti. O çalışmalar da değerlendirilir ama yeni bir metin veya uzlaşma metin şu şekilde bir düzenleme diye açıklanmadı."