Cemil Çiçek'ten uyarı var

Cemil Çiçek'ten uyarı var

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Çiçek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Kahvaltıda bir araya gelen ikili, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye olarak Kıbrıs müzakerelerinin adil kalıcı bir barış temelinde sonuçlanmasını istediklerini belirterek, “50 yıldır bu sorun bir türlü çözülemedi ve bunun faturası olumsuzluk anlamında Türk tarafında görülüyor. Ümit ederim ki, Rumlar bu defa önlerine çıkmış olan bu fırsatı değerlendirirler, çözüme katkı sağlarlar ve bu ihtilaf bir an önce çözülmüş olur. Bu sorunun çözülmesi Türkiye açısından önem arz ediyor. Türkiye’nin etrafında ihtilaflar bulunuyor. Türkiye uluslar arası ihtilafların merkezinde bulunuyor. Türkiye ihtilaflara barışçıl katkı veriyor” ifadelerini kullandı. Soma’daki maden kazasına da değinen Çiçek, Meclis’te komisyon kurulduğunu hatırlattı. Çiçek, “Komisyon, çalışmalarını süratli şekilde sonlandırır. Adli tahkikat devam ediyor” diye konuştu.

OKMEYDANI’NDAKİ OLAYLAR

Çiçek, Okmeydanı’nda meydana gelen olaylarla ilgili, Okmeydanı’nda yaşanan olayların kendilerini sevk ettiğini ifade etti. Çiçek, “Türkiye’nin huzur, barış ve güvenliğini tehdit eden provokatif eylemler devam ediyor. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Bu ülkede yaşayan 76 milyon kardeştir. O nedenle bu kardeşliği bozmak için çaba sarf eden yasa dışı örgütler var. Bunlar her acıyı istismar ederek, yeni acılar eklemektedir. İki vatandaşımızı kaybettik. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle daha dikkatli olmak zorundayız” dedi.

Ailelere uyarılarda bulunan Çiçek, “Aileler çocuklarına sahip olmalı. Gençler geçmişte çok kullanıldı. Geçmişte kiminin elinde sopa, kiminin elinde silah, kiminin elinde dinamit lokumu vardı. Sağcı, solcu, ilerici, gerici diye bizi birbirimize düşürdüler. Bize akıl verenler bir anda ortadan kayboldu. Şimdi o karanlık günlerin özleminde olan örgütler var. Bu örgütlere özellikle gençlerimizin düşmemesi lazım. Yeni acılar yaşamamamız lazım” şeklinde konuştu.

KKTC Meclis Başkanı Siber, Türkiye’de EkoAvrasya Çalıştayı’na katılmak için geldiğini söyleyerek, Çiçek ile Kıbrıs’taki er son gelişmeleri ele aldıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı. Siber, Kıbrıs’ta kısa sürede adil bir barışa ulaşma tem menisinde bulunarak, “50 yıldır sorun olarak adlandırılan Kıbrıs’ın bir sorun değil, barış adası olarak anılmasını sağlarız. İnsanlarımızın kendi ülkesinde barış içinde, mutlu yaşaması en büyük dileğimiz” ifadelerini kullandı.