Çemişgezek’te Cami Ve İmam Hatip Lisesi Açıldı

Çemişgezek’te Cami Ve İmam Hatip Lisesi Açıldı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan cami ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Törene, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Merkez Valisi Süleyman Kahraman, Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, İl Müftüsü Ömer Kardaş, Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız, Mazgirt Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar, Ovacık Müftüsü Hasan Ataç, Çemişgezek ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Tekin Ergür, Kamu Kurum ve Kuruluşu Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde cami ve İmam Hatip Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Törenin ardından konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, “Hayırsever iş adamı Raşit Yüksel tarafından yaptırılan, açılışını yaptığımız Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bitirilip eğitim öğretime hazır hale getirilmesinden dolayı Raşit Yüksel’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine hayırsever iş adamları ve bürokratlar tarafından yapımı tamamlanan Müftü Ahmet Öztürk Camisi’nin ibadete açılışının gerçekleştirilmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulması bizleri çok mutlu etmektedir. İlimizde huzurun, barışın ve geleceğe dair umutların devam edebilmesi ve kalıcı hale getirilmesi adına bunlar gibi kalıcı eserlerin gerek devlet gerekse sizlerin desteği ile vatandaşlarımızın hizmetine açılması önemli bir adım olarak kabul edilmelidir. Tekrar hayırsever iş adamı Raşit Yüksel, Muhsin Öztürk’e ismini sayamadığımız tüm hayırsever iş adamlarına ve bürokratlarımıza sundukları katkılardan ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar açılışı yapılan cami ve İmam Hatip Lisesi’ni gezdi.