Cengiz Göllü Voleybol Turnuvası başlıyor

Cengiz Göllü Voleybol Turnuvası başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü öncülüğünde Avrupa’nın önemli kulüplerini ağırlayacak olan turnuvanın basın toplantısı, Anatolium Otel’de yapıldı. Türk Voleybolu’nun duayeni olarak nitelendirilen Cengiz Göllü adına düzenlenen turnuvanın basın toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cemal Vardar ve turnuvaya katılacak takımların antrenörleri ile oyuncuları katıldı.

Turnuvanın basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyespor aracılığıyla düzenledikleri organizasyonla Avrupa’nın en iyi oyuncularının Bursa’da buluşmasına, tanışmasına ve kaynaşmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. 11 Ekim Cumartesi günü başlayacak Bursa Büyükşehir Belediyesi Cengiz Göllü Uluslarararası Voleybol Turnuvası’nın kent açısından yeni bir heyecan oluşturacağını belirten Başkan Altepe, “İlk kez Türk Voleybolu’nun duayeni, ömrünü spora adayan Cengiz Göllü adına uluslararası organizasyon düzenliyoruz. Turnuva münasebetiyle Avrupa’nın önemli kulüplerini şehrimizde ağırlayacağız. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Başkan Altepe, toplantıda Bursa’nın son 10 yılda sporda kat ettiği mesafeye de değindi. Bursa ve Bursalılar için 200’ün üzerinde spor tesisi yaptıklarını, tüm vatandaşları yürüme mesafesinde futbol ve yüzme salonlarına kavuşturduklarını vurgulayan Başkan Altepe, yapılan yatırımların kentin spor alanındaki kararlılığının bir işareti olduğunu ifade etti. Dönem sonunda tesis sayısını 300’ün üzerine çıkarmak istediklerini anlatan Başkan Altepe, tüm bu yatırımların yanında Büyükşehir Belediyespor kanalıyla 5000’i lisanslı 7000 sporcuyla 17 branşta faaliyet gösterdiklerini ifade etti.
Toplantıya katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, Bursa’nın spor kenti kimliğinin Başkan Altepe’nin yaptığı yatırımlarla güçlendiğini vurguladı. “Sporda kendini göstermek isteyen her şehre bir Altepe lazım” diyen Şahin, kent olarak sporda en şanslı dönemi yaşadıklarını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Cengiz Göllü Uluslarararası Voleybol Turnuvası’nın hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda söz alan Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı Baş Antrenörü Emin İmen, Azerrail Antrenörü Vugar Aliyev ve BK Maritza Antrenörü Ivan Petkov, centilmence bir turnuva geçmesini dileyerek, Bursa’da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Toplantıya, hayatını Bursa’da sürdüren ve sağlık problemleri yaşayan Cengiz Göllü katılamadı. Cengiz Göllü’nün turnuva nedeniyle yayınladığı mesaj, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Başkanı Ersin Yılmaz tarafından davetlilere okundu.

Dörtlü usulde yapılacak turnuvaya Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Voleybol takımı, Bulgaristan’dan BK Maritza, Sırbistan’dan OK Vizura ve Azerbaycan’dan da Azerrail takımları katılıyor.