CEO'nun son sözleri bu oldu!

CEO'nun son sözleri bu oldu!

Total CEO'su Christophe de Margerie’nin bir uçak kazasında hayatını yitirmesinden önce Rusya'ya karşı ABD ve AB'nin uyguladığı yatırımları eleştirdiği ortaya çıktı. de Margerie yaptırımlar için 'adaletsiz ve verimsiz' yorumunda bulunmuştu.

İki gün önce yaşanan uçak kazasından saatler önce De Margerie Moskova’da Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev’in de katılım gösterdiği bir toplantıda yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uyguladığı yaptırımların “adaletsiz ve verimsiz” olduğu söyledi ve ülkenin önemli küresel ekonomik ve politik süreçlerden izole edilmesi çabalarına karşı çıktığını belirtti.

Jeopolitik tartışmalardan çekinmeyen bir iş adamı olan De Margerie’nin ölümü ile Rusya, ülkenin ekonomik bakımdan karantinaya alınmasına karşı çıktığını ifade edebilen bir müttefikini kaybetmiş oldu. Siemens AG ve Renault SA gibi bazı Avrupalı dev şirketler Rusya ile yakın ilişkiler kursa da pek çok iş dünyası lideri Putin’i cezalandırmaya odaklanmış hükümet yetkililerini gücendirmekten kaçınarak lobi faaliyetlerini gizli sürdürmeyi tercih ettiler.