Cep savaşı arasında ki taktik değişti

Cep savaşı arasında ki taktik değişti

Samsung, Apple’ın önüne geçmek için her yıl Eylül’de yaptığı Note lansmanını Ağustos’a aldı ve yanına bir de S6 Edge+’yı ekledi. New York’ta yapılan lansman rekabeti iyice körükleyeceğe benziyor.

Galaxy S6 Edge+ ve Note 5

- Ekran konusunda uzun uzun düşünmüşler.
- Metal ve camdan yapılmış. Metal parçası daha kuvvetli.
- Note 5’te ekran üzerine kolay yazı yazılabilmesi için ekranı düz, ama kolay tutulabilmesi için de arka bölümü kıvrımlı tasarlamışlar.
- Kalem minik bir klik efektifyle çekmeceden çıkar gibi çıkıyor. Ve S Pen artık cihaz kapalıyken de yazı yazabiiyor.
- Uzun, ekrana tek seferde sığmayan dökümanların ekran görüntüsünü tek parça alabiliyorsunuz.

- Büyük sürpriz ise fiziksel bir klavyenin kılıf gibi takılabiliyor olması. Bu, özellikle Watsapp kullanıcılarının çok seveceği bir özellik. Ve tabii ki biz Türklerin Türkçe karakter sorunu nedeniyle eksik hizmet alacağı bir özellik.
- Note 5’te Octacore Samsung Exynos işlemci kullanılmış. Cihazda 4 GB RAM’ mevcut. Cihaz 32 veya 64 GB hafıza ile geliyor. iPhone gibi 128 GB versiyon mevcut değil. Pili 3000 mAh ve Note 4’ten küçük.
- Ekran Note 4 ile aynı yani 5.7 inç. Samsung bu boyda kalacağını bu boyun en kullanışlı olduğunu ifade ediyor. Ekranı Quad HD ve AMOLED teknolojisine sahip.

- Cihazın teknik özellikleri S6 ile yakın. Ancak 4 GB RAM mevcut.
- Benim gibi Note fanatiklerinin çok sevdiği Micro SD kart desteği ve çıkarılabilir arka kapak artık ne yazık ki yeni üründe yer almıyor…
- Firma iki cihazı da “Çılgınca kuvvetli” olarak lanse etti. S6’nın müthiş kamerasının ardından bu cihazların kamerasını da hayli merak ediyorduk ve Samsung bu iki cihazla ilk kez 4K video çekme özelliğini akıllı telefonlara getirmiş oluyor. VDIS isimli yazılım da optik görüntü sabitleyici ile birlikte çok daha stabil video çekmeyi sağlıyor.

- Her iki cihaz da hızlı kablosuz şarj özelliği sunuyor. İki cihaz da iki saatte tam olarak şarj olabiliyor.
- Cihazlar ABD ve Kanada’da 21 Ağustos’ta satışa sunulacak.
- Samsung Pay yani Samsung’un mobil ödeme sistemi ile firma kartların hayatımızdan çıkacağını öngörüyor.
- Note 5, 16 Mp 1.9 diyaframa sahip Raw format fotoğraf çeken kameraya sahip.
- Cihazların Ağustos sonuna kadar ülkemizde de piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak ülkemizde hangi işlemci ile satışa sunulacağı henüz hetlik kazanmış değil.