Çerçioğlu’ndan Eleştirilere Sert Yanıt

Çerçioğlu’ndan Eleştirilere Sert Yanıt

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, son dönemde CHP içerisinde çıkan ‘Özlem Çerçioğlu partiye ele geçirdi’ eleştirilerine sert bir şekilde cevap verdi.
CHP’yi Aydın’da 32 yıl sonra belediye başkanlığı kazandıran ve girdiği ikinci seçimde partisinin oyunu yüzde 18 artıran CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, parti içerisinden gelen eleştirilere sert cevap verdi. 2009 Yılında belediye başkanı seçildikten bugüne kadar MHP ve AKP’den sayısız defa ciddi eleştiriler alan fakat bunların hiç birisine cevap vermeyerek polemikten uzak duran Özlem Çerçioğlu’nu parti içi eleştiriler bunalttı.
Geçtiğimiz aylarda Barkan Kalınomuz başkanlığındaki il yönetiminin istifalar dolayısıyla düşmesi ile eleştirilen hedefi haline gelen Özlem Çerçioğlu, Barkan Kalınomuz tarafından il yönetiminin işlerine karışmakla suçlanmıştı. Barkan Kalınomuz, Özlem Çerçioğlu’nun çantacısı, zabıta müdürü olamayacağını belediye başkanından talimat alamayacağını söyleyip Çerçioğlu’nu kendi işlerine karışmakla suçlamıştı. Yapılan kongrede Özlem Çerçioğlu’nun desteklediği Hikmet Saatçı’nın seçilmesi üzerine parti içerisindeki Barkan Kalınomuz yanlılarının ‘Özlem Çerçioğlu partiye ele geçirdi’ söylemleri üzerine Özlem Çerçioğlu konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
‘BENİM BİR OYUM VAR’
CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci’nin delegasyonun özgür iradesi ile seçildiğini dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, “CHP, hiç kimsenin partisi değildir. CHP, Atatürk’ün partisidir, halkın partisidir. Her iki başkanımız da, delegasyonun özgür iradesi ile seçilmiş insanlardır. Nasıl delegelerimizin bir oyu varsa benim de bir oyum vardır. Ben de doğal üye olarak oyumu kullandım. Her iki başkanımızı da tebrik ediyorum, kutluyorum. Hatta Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ilk çıktığında ben kendisini çok fazla desteklememiştim. Ama Hikmet Saatçı, CHP’de çok uzun yıllar siyaset yapmıştır” dedi.
"İYİ OLMAYAN NE VARSA ÇERÇİOĞLU YAPTI"
‘Çerçioğlu partiye ele geçirdi’ söylemlerine gülüp geçtiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Zaten benim isteğim şu; önümüzde yapılacak olan genel seçimlerde, eğer üye bazında bir ön seçim olursa çok memnun oluruz. Bu vesileyle talebimizi Genel Merkez’e iletmiş olalım. Şuanda il genelinde 28 bin üyemiz bulunuyor. Seçime kadar üye sayımız rahatlıkla 30 bini bulur. 30 bin üye ile yapılan bir ön seçimde, kaybetmenin mutlaka bir bahanesi olur. O da ’Çerçioğlu böyle istemişti’ derler. Zaten bu Aydın’da iyi olmayan ne varsa herkes ’Çerçioğlu yaptı’ diyor. İyi olmayan ne varsa Çerçioğlu yaptı. Bizimkiler de herhalde AKP’li, MHP’li söylemlerine katılmış” şeklinde konuştu.