Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 2015 Mali yılında ihtiyaç sahibi engellilere yardım edilmesi konusu görüşüldü. 2014 yılında 28 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa belediyece yardım edildiği belirtilen komisyon raporunda, "Komisyonumuz bu 28 kişilik liste üzerinde incelemelerde bulundu. Buna göre 28 kişiden 5’inin yardım için gerekli şartları taşımadığı tespit edildi. 2015 Mali Yılında diğer 23 ihtiyaç sahibi engelliye aylık 450 TL yardımda bulunulması ve ilçede varsa diğer ihtiyaç sahibi engellilere de yardımda bulunulması uygun görüldü" ifadelerine yer verildi. Komisyon raporu oy birliği ile karara bağlandı.
Toplantıda daha sonra, bir önceki oturumda İmar komisyonu’na havale edilen ilçenin münferit noktalarındaki belediye hisselerinin hisse maliklerine satışı konusu görüşüldü. Gündem maddesi kapsamında belirlenen belediye hissesinin satılması yönündeki komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.
Bir önceki oturumda Tarife Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atık Su ve Evsel Katı Atık tarifelerinin uygulanmasının ertelenmesi konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantının son gündem maddesinde ise 512 ada 6-7 nolu parseller ile 511 ada 15 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi görüşüldü. Bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddesi ile ilgili komisyonun ’İmar plan tadilatı uygundur’ görüşü meclis üyelerince de oy birliği ile karara bağlandı.
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı ise 2 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.