Cesetleri su kuyusundan çıktı!

Cesetleri su kuyusundan çıktı!

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ay önce kaybolan 2 kişinin öldürüldüğünü, cesetlerin ise bir işyerindeki su kuyusuna atıldığını ortaya çıkardı. Ablalarına küfreden eski eniştelerini ve olayı gören arkadaşını öldüren 2 kardeş gözaltına alındı.

Esenyurt’ta 14 Nisan’da kaybolan Ayhan Esebaş ve Ferit Dişiaçık’ın yakınları 28 Nisan’da Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği (KŞB)’ne başvuru yaptı. Verilen bilgi üzerine Uzun süredir arkadaş olan 2 kişinin bulunması için KŞB dedektifleri çalışma başlattı.



İncelemelerde, Ayhan Esebaş ve Ferit Dişiaçık’ın en son arkadaşları Sedat A. ile içki içerek sohbet ettikleri belirlendi. Sedat A. gözaltına alındı. İfadesinde, “En son Ayhan’ın tekstil atölyesinde alkol aldık. Başka bir şey bilmiyorum.” dedi. Serbest bırakılan Sedat A’nın verdiği bilgi üzeride, adresi alınan Esenyurt’taki işyerine giden sivil ekipler, 15 Nisan’da tekstil atölyesinde yangın çıktığını belirledi. Durum daha da şüpheli bir hal aldı.

CEP TELEFONU ÇALDI

Araştırmalar devem ederken, Ayhan Esebaş’a ait cep telefonu sinyal verdi. Sivil ekipler, bir satıcıda telefona ulaştı. Telefonun Sedat A. tarafından satıldığı öğrenildi. Şüpheli tekrar gözaltına alındı. Sedat A.’nın, aranan 2 arkadaşı öldürmüş olabileceği değerlendirilirken polis, bir güvenlik kamerası görüntüsüne ulaştı.

GÖRÜNTÜLER ŞÜPHELİYİ KURTARDI

Sivil ekiplerce elde edilen o görüntüde, 14 Nisan gecesi 01.00 sıralarında Esebaş’ın işyerine 2 kişinin geldiği, 04.00 sıralarında çıktıklarını tespit edildi. 15 Nisan gecesi aynı kişilerin tekstil atölyesini, benzin dökerek yakmasının da belirlenmesiyle, Sedat A. üzerindeki şüpheler ortadan kalktı. Kameraya yansıyan 2 kişinin Ayhan Esebaş’ın kayın biraderleri Ceyhun ve Erhun Osma kardeşler olduğu anlaşıldı.

ESKİ KAYINBİRADERLERİ ÖLDÜRDÜ

KŞB dedektifleri tarafından 9 ay süren çalışmada Ayhan Esebaş ve Ferit Dişiaçık’ın öldürüldüğü sonucuna ulaşıldı. Zanlı olarak değerlendirilen Erhun Osma askerlik yaptığı Manisa’da abisi Ceyhun Osma ise Beyoğlu’nda önceki gün gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde ifadesi alınan 2 kardeş, ablalarına sürekli küfür eden eniştelerini ve arkadaşı Ferit Dişiaçık’ı öldürdüklerini itiraf etti. Cesetleri ise cinayetin işlendiği işyerindeki su kuyusuna attıklarını söylediler.

Alınan ifade üzerine olay yerine giden sivil ekipler, işyerindeki üstü kumla kapatılan su kuyusunu itfaiye yardımıyla açtı. Kuyundan çıkarılan cesetler Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. 
Kaynak/ Habip Atam/ Sözcü