Çeşme'de son durum: Yüzde 100

Çeşme'de son durum: Yüzde 100

Ramazan Bayramı nedeniyle tatilin 9 güne çıkarılması, iç turizmin önde gelen merkezlerinden Çeşme'de yoğunluk oluşturdu.
İlçeye cuma gününden itibaren başlayan tatilci akını dolayısıyla bayramın ilk gününde konaklama tesisleri ve plajlarda doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.

İlçe Belediye Başkanı Dalgıç, yaptığı açıklamada, ilçede ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirterek, turizmcinin memnun olduğunu kaydetti.
Dalgıç, "Sıkıntılı geçen bir dönem sonrası Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile insanlartatil bölgelerine akın ediyor. Türkiye'nin en önemli tatil destinasyonlarından biri olan Çeşme'de ise ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. İlçede edindiğim son bilgiye göre her yer dolu. Çeşme merkezi, Alaçatı, Aya Yorgi, Ilıca ve diğer bölgelerde boş yer bulmak mümkün değil. Gelir kaynağı turizm olan ilçemiz adına beklediğimiz bir gelişmeydi." dedi.

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ DE YOĞUNLUĞU ARTIRDI


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de bayram tatilinde ilçeyi tercih edenlerin büyük oranda geçen yıllarda da bölgeye gelen turistlerden oluştuğunu belirtti.
Kış ve bahar döneminde ilçeyi tanıtmak için yoğun çaba sarfettiklerini anlatan Öncel, "Yakaladığımız doluluk oranları Çeşme'nin bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor. İnsanların tercihini Çeşme'den yana kullanması ise beklediğimiz bir olaydı. Tatilini Çeşme'de geçiren insanlar buraya bir kez daha gelmek istiyor." dedi.

Öncel, doluluk oranlarında İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltan Osman Gazi Köprüsü'nün hizmete girmesinin de etkili olduğunu düşündüklerini ifade etti.
Tatilcilerin, özellikle IIıca ve Altınkum plajları, su parkları ve Alaçatı'daki sörf merkezlerine rağbet gösterdikleri gözleniyor. "Herşey dahil" sisteminin uygulanmadığı ilçedeki otellerde bir gecelik konaklama ücretleri ise kişi başı 300 liradan başlıyor.