Cevdet Yılmaz'dan 2023 hedefi

Cevdet Yılmaz'dan 2023 hedefi

Amasya Üniversitesi’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 vizyonu hedeflerini değerlendiren Bakan Yılmaz, “2 trilyon dolarlık bir ekonomimiz olsun istiyoruz. Geçen yıl itibariyle 820 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştık. Buradan 2 trilyon dolara gidelim istiyoruz. Geçen yıl itibariyle 151,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bunu 500 milyar dolara çıkaralım istiyoruz. Geçmişte enflasyon, faizler çok yüksek mertebelerdeydi bunları tek haneli rakamlara kadar düşürdük. 2023’te düşük tek haneli rakamlara inmek istiyoruz. İşsizliği yine bu küresel krize rağmen düşürebilen ender ülkelerden biri oldu Türkiye. Bu rakamları da yine yüzde 5’lere doğru indirmek istiyoruz” diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi ek binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Makine ve Otomotiv laboratuvarının açılışı ile rektörlük binası ve yarı olimpik yüzme havuzumuzun temelinin atıldığı törende beraberinde Vali İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Rektör Prof. Dr. Metin Orbay’ın da katılımıyla kurdele kesen Yılmaz’a semaver hediye edildi.

“DEVLETİN EN TEPESİNDEN BAŞLAYARAK İLGİLİ KURUMLARIMIZ İŞİN ÜZERİNDELER”

Musul’daki Türk Başkonsolosluğu'na baskın yapan IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu, Türkiye gibi birçok ülkenin de bu yapıyı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Devletin en tepesinden başlayarak bütün ilgili kurumlarımız bu iş üzerindeler" dedi.

Amasya Valiliği’ne yaptığı ziyarette bir basın mensubunun IŞİD'ın Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basarak Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte 49 kişiyi rehin alması olayıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Cevdet Yılmaz, “Tabi son derece üzücü bir hadise. Hepimiz bu hadiseyi en güçlü şekilde kınıyoruz. Hem şoförlerimiz hem de konsolosluk çalışanlarımızın biran önce bu durumdan kurtulmasını temenni ediyoruz. Devletin en tepesinden başlayarak bütün ilgili kurumlarımız bu iş üzerindeler" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu yapıların da aslında ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek İslam dünyasının, Müslümanlığın dünyada doğru olmayan bir şekilde aksettirilmesi bakamından, gerekse en tehlikeli işlerden biri olan bu mezhepler arası çatışma anlamında son derece tehlikeli bir yapılanma. İnşallah Irak normalleştikçe bu yapılanmalar da ortadan kalkacaktır. Onu da temenni ediyoruz. Tabi bir taraftan da dün mecliste hepimizin iftihar ettiği bir tablo oluştu. Meclisimizde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bütün partiler bu konuda yekvücut oldular."Yılmaz’a tablo hediye eden Vali İbrahim Halil Çomaktekin, şehirdeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.