"çevre Dedektifi Horoz"dan Zihinsel Engelli Öğrencilere Çevre Eğitimi

"çevre Dedektifi Horoz"dan Zihinsel Engelli Öğrencilere Çevre Eğitimi

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Çevre Dedektifi Horoz İş Başında-3" projesi başladı.
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Köse ve ekibi tarafından Denizli’nin simgesi Denizli Horozu’ndan esinlenerek hazırlanan ve son iki yıldır başarıyla yürütülüp tamamlanan "Çevre Dedektifi Horoz İş Başında" projesi, bu sene Eğitim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen törenle başladı.
Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse, "Proje, zihin yetersizliği olan 10-13 yaş aralığındaki öğrencilerin yaşadığı çevrenin özelliklerini tanıması ve farkına varması, çevre sorunlarını doğal ortamlarda görmesi, çevre kirliliğine ilişkin yapması gerekenleri yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulması, öğrencilerin toplum içinde bağımsız şekilde yaşamasına ve toplum tarafından kabul görmesine yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. Proje, 01-12 Eylül 2014 tarihleri arasında, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu’ndan 20 öğrenci, öğretmenleri ve velilerinin katılımıyla yürütülecektir. Projede öğrencilerin yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, ölçütler normal gelişim gösteren öğrencilerden daha düşük tutularak hazırlanmış, çevre ve çevre sorunları ile çözüm yollarına yönelik 50 etkinlik, farklı öğretim yöntemleri kullanılarak 12 gün boyunca gerçekleştirilecektir. Proje bitiminde ise öğrencilere ’Çevreci Horoz’ unvanı verilerek çevreye sahip çıkma bilincini sürekli canlı tutmaları, proje süresince kazandıklarını devam ettirmeleri ve toplumumuzda örnek bireyler olmaları hedeflenmiştir" dedi.
Projenin önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik ise, çevre bilinci açısından önemli olduğu kadar, zihinsel yetersizliğe sahip çocukların bu projede yer almasının da büyük önem taşıdığını söyledi.