CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİ’NDE BEDAVA DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI

CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİ’NDE BEDAVA DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI

Ceylanpınar Devlet Hastanesi tarafından kurulan stantta bedava diş macunu ile diş fırçası dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından “Ben de Fırçalıyorum” kampanyası adı altında Ceylanpınar Devlet Hastanesi girişine kurulan stantta ilçe halkına bedava diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Yaklaşık 3 bin adet dağıtılan diş macunu ve fırçasına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Ağız sağlığına yeterince dikkat edilmesi gerektiğini belirten hastane baştabibi Op. Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, “Ceylanpınar Devlet Hastanesi olarak ağız sağlığı konusunda ilçe halkına yönelik yürütmüş olduğumuz çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmaların başında protez diş ve diğer diş hizmetleri hastanemizde yapılmakta olup, birçok hastamız kilometrelerce yolu kat etmekten kurtulmuşlardır” dedi.
Diş Hekimi Esra Karacaoğlu ise, “Sindirim öncelikle ağızda başlar, o nedenle ağız sağlığı çok önemlidir. Okullarda ağız hijyeni konusunda öğrenciler mutlaka eğitilmelidir. Ben de fırçalıyorum kampanyası altında Sağlık Bakanlığı bizlere destek vermektedir. Bakanlık olarak ’Ben de Fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında ilçe halkına yaklaşık 3 bin adet diş macunu ve diş fırçası dağıtmış bulunuyoruz” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu proje kapsamında ilçe halkına bedava diş macunu ve diş fırçası dağıttıklarını ifade eden baştabip yardımcısı Dr. Nezih Burak Alptürk de, “Asıl hijyen evde başlar. Çocuklarımıza mutlaka diş fırçalamaları konusunda çeşitli uyarılarda bulunmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın ’Ben de Fırçalıyorum’ kapsamı adı altında yürütmüş olduğu projenin ilçe genelinde olumlu bir tablo yarattı. Bu yönde bizleri destekleyen Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.