Ceylanpınar’daki Sosyal Hizmet Merkezi’nin Yakılmasına Tepki

Ceylanpınar’daki Sosyal Hizmet Merkezi’nin Yakılmasına Tepki

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, eylemlerde Ceylanpınar ilçesindeki Sosyal Hizmet Merkezi’nin yakılmasına tepki gösterdi.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dün gece yapılan izinsiz Kobani eylemlerinde, bir grup gösterici Sosyal Hizmet Merkezi’nin camlarını kırarak binayı ateşe vermiş, merkezin zemininde bulunan dükkanları tahrip etmişti. Binanın yakılmasına tepki gösteren Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söyledi. Demirkol, “Kurban Bayramı gibi çok güzel ve masum bir olayı korku, terör ve şiddetin bir parçası haline getirip vatandaşın canına ve malına zarar verenler, suçlu oldukları halde suçu başka yerlere havale etme hakkına sahip değildirler. Hukuk devletinde, hukukun temel prensipleri ve kuralları işler. Huzur, sükunet ve barıştan yana olan herkesin kanunlara ve kurallara uymak gibi bir zorunluluğu vardır. Bu tür davranışlarda bulunan eylemcileri de duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu tür girişimlerde de bulunup bir yere varılmayacağını belirtmek istiyorum” dedi.
Demirkol, Sosyal Hizmet Merkezi’nden bölge insanın faydalandığı vurgulayarak, merkezin amacını ise şöyle anlattı:
“Merkezin kuruluş amacı, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek sosyal hizmet müdahalesi ve takibinde hizmetlerin gerçekleştirilmesidir. Bu hizmetlerde çocuk, genç, kadın, erkek, özürlü, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri yer alıyor. Merkezler, bu hizmetlerin hepsinin bir arada ve en kolay biçimde, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulmasında sorumlu olan kuruluşlardır.”
Demirkol, yurt genelinde ortaya çıkan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlara ve emniyet mensuplarına da acil şifa dileğinde bulundu.