Cezaevi Firarisi Suç Makinesi Ve Arkadaşı Tutuklandı

Cezaevi Firarisi Suç Makinesi Ve Arkadaşı Tutuklandı

Aksaray’da, polisle yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan cezaevi firarisi suç makinesi şahıs, arkadaşıyla birlikte sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, cezaevi firarisi olarak aranan Ferdi Ç. (38), polis ekiplerinin kovalamacası sonucu geçen günlerde arkadaşı Menderes Ö (30) ile birlikte yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından zanlılar Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine kondu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İki hafta kadar önce tutuklu bulunduğu Ereğli Açık Cezaevi’nden izinli çıktıktan sonra geri dönmeyen ve firari olarak aranan Ferdi Ç., memleketi Aksaray’a geldi. Burada eski eşiyle görüşmek isteyen Ferdi Ç. kendisiyle görüşmek istemeyen eski eşini kaçırdı. Polislerin peşine düşmesi üzerine eski eşi Dilber Ç’yi seyir halindeyken araçtan atan Ferdi Ç., bir gün sonra da güpegündüz pompalı tüfekle iki kişiye ateş açmış, ertesi gün de bir aracı çalarak kayıplara karışmıştı. Polisten kaçarken polis otosuna çarparak kaçan Ferdi Ç., polise izini kaybettirmeyi başarmıştı. Polisin yaptığı araştırmalarda araçta seyir halindeyken görülen Ferdi Ç., yaşanan kovalamaca sonunda aracını bırakıp yaya kaçarken bir binanın bahçesinde yakalandı. Ferdi Ç., polis tarafından dokuz olaydan dolayı aranıyordu.