Chassis Brakes International’dan kadınların güçlenmesine tam destek!

Chassis Brakes International’dan kadınların güçlenmesine tam destek!

Türkiye’nin en büyük fren üreticisi ve dünyanın fren üretiminde öncü firmalarından Chassis Brakes International, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında örnek adımlar atmaya devam ediyor.

Chassis Brakes International; Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına her türlü çalışmaya dahil olan Chassis Brakes International Türkiye, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla, küresel düzeyde en önemli girişimlerinden biri olan WEPs platformuna tam destek vererek, bu alanda önemli bir adım attı.

Aktif olarak çalışmalara başladık

Konuyla ilgili açıklama yapan Chassis Brakes International Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yağcı, WEPs platformunun özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunduğunu söyledi.

Özellikle kadın istihdamının artırılması ve kadınların ekonomik olarak özgürlüklerine kavuşması adına her türlü çalışmaya destek verdiklerini ifade eden Yağcı, “WEPs gibi dünya ölçeğinde kabul görmüş olan ve çok sayıda imzacısı bulunan değerli bir çalışmanın içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İş ve sosyal yaşamda her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Bu çerçevede, kadın çalışma platformunda aktif olarak çalışmalarımıza başladık” dedi.

Yağcı, Chassis Brakes International Türkiye olarak kadınların yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.