Chelsea ve Arsenal'e büyük şok!

Chelsea ve Arsenal'e büyük şok!

İngiltere Lig Kupası'nda oynanan dördüncü tur maçlarında Chelsea, Stoke City'e penaltılarla 6-5 ve Arsenal de Sheffield Wednesday'e 3-0 yenilerek kupaya veda etti.

Chelsea 10 kişilik Stoke City'e penaltılarda elendi
Kupanın son şampiyonu Chelsea, deplasmanda Premier Lig ekiplerinden Stoke City'e konuk oldu. Ligde zor günler geçiren Jose Mourinho yönetimindeki Londra ekibi, 52. dakikada Walters'ın golüyle 1-0 geriye düştü. 90. dakikada Remy ile beraberliği yakalayan "Maviler", maçı uzatmaya götürdü.

Bardsley'in 90. dakikada kırmızı kart görmesiyle yarım saatlik uzatma bölümünde 10 kişi mücadele eden Stoke City, skorun değişmesine izin vermedi ve penaltı atışlarına gidildi. Chelsea'nin beşinci penaltısı için topun başına gelen Belçikalı futbolcu Hazard, atışı gole çeviremeyince Stoke City adını çeyrek finale yazdırdı.

Arsenal'e Sheffield Wednesday'den ağır fark

Ekim ayının başında Manchester United'ı 3-0 yenerek galibiyet serisi yakalayan Arsenal, deplasmanda Sheffield Wednesday'a konuk oldu. Championship'te mücadele eden rakibine Wallace, Lucas Joao ve Hutchinson'un golleriyle 3-0 mağlup olan "Topçular", çeyrek finalin kapısından döndü.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in 18 kişilik kadroda yer almadığı maçta Arsenal, iki önemli futbolcusunu sakatlık nedeniyle değiştirmek zorunda kaldı. Oxlade-Chamberlain'in sakatlanmasıyla 5. dakikada Walcott'u oyuna alan menajer Arsene Wenger, bu futbolcunun da 19. dakikada sakatlanmasıyla Bennacer'e görev verdi.

Penaltı atışları belirledi

Kupada oynanan ve uzatmalara giden diğer dördüncü tur maçlarında da tur atlayan tarafı penaltı atışları belirledi. Everton, Norwich City'i 4-3, Hull City de Leicester City'i 5-4 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Kupanın 4. turunda yarın (28 Ekim Çarşamba) Liverpool-Bournemouth, Manchester City-Crystal Palace, Southampton-Aston Villa ve Manchester United-Middlesbrough maçları oynanacak.