Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasi Edirne’de Başladı

Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasi Edirne’de Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Türkiye Güreş Federasyonu işbirliği ile düzenlenen ÇHGM 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası bugün Edirne’de başladı.
Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda 9-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonanın açılış seremonisine Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve kurum müdürleri katıldı.
Şampiyona öncesi açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Tarih ve kültür şehri Edirnemiz’de böylesi güzel bir etkinliği yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Türk milletinin ata sporu olarak gördüğü ve büyük bir sevgi ile bağlı olduğu güreş, tarihimizin her döneminde kahramanlığın ve yiğitliğin bir sembolü olmuştur" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Edirne Çocuk Hizmetleri evinde kalan öğrencilerden oluşan folklor grubu, müsabakalar öncesi katılımcılara yöresel dans gösterisi sergiledi.
9-12 Eylül tarihleri arasında Edirne’de gerçekleşecek olan şampiyonaya 19 ilden 188 sporcunun katılacağı bildirildi.