Chp Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz:

Chp Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçen hafta gerçekleştirilen kurultayı değerlendirerek, “CHP’de dedikoduya, kulise, hizipçiliğe, parti içi kısır çekişmeye asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de birlik, beraberlik, dayanışma, sevgi ve saygıya ihtiyacı var” dedi.
Başkan Görgöz, bugün beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir restoranda basın toplantısını düzenleyerek, geçen hafta gerçekleştirilen CHP olağanüstü kurultayı ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Kurultayın birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiğine işaret eden Başkan Görgöz, “Bu kurultaydan partimiz daha da güçlenerek çıkmıştır. Bu kurultay AK Parti faşizminden kurtuluş kurultayı olmuştur. Türkiye genelinde parti içerisinde bir takım ufak tefek problemler olabilir. Bizim bir tek kişiyi dahi kaybetme, küstürme lüksümüz yoktur ancak parti disiplinine ve partimizin kurumsal yapı ve değerlerine saygı duyulması ve sahip çıkılması kaçınılmazdır. Bu kurultay bölünme değil birleşme, ayrışma değil bütünleşme, zayıflama değil, güçlenme kurultayı olarak partimizin tarihindeki yerini almıştır. CHP 2030-2040 ve 2050’li yıllara göre kendi politikalarını konumlandırmaktadır. Şu an yapılan bütün çalışmalar bunun içindir. CHP’de dedikoduya, kulise, hizipçiliğe, parti içi kısır çekişmeye asla fırsat verilmeyecektir. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin birlik, beraberlik, dayanışma, sevgi ve saygıya ihtiyacı var. Bunun içinde, kişisel kısır tartışmalar yerine, ortak aklı egemen kılarak yaşanabilir bir Türkiye’yi, umudun ülkesi herkesin Türkiye’sini kurmak zorundayız” dedi.
“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN DEVLETİN TÜM OLANAKLARINDAN FAYDALANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Türkiye’deki Alevilerin hak ettikleri saygınlığa ulaşmaları ve yoksulluğun ortadan kaldırılması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Görgöz, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Biz, ayrımcılık, ötekileştirme, inanca dayalı bir siyaset yapmayacağız. Biz, bir arada yaşama kültürünü yücelteceğiz. Biz topluma, baskı, dayatma, yasak ve eşitsizlik getirmeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük, barış ve insan haklarından vazgeçmeyeceğiz ama halkımızın hislerine daha fazla tercüman olacağız. Halkımızın geleceğini, işini, aşını, sağlığını, yaşlılığını daha fazla düşünecek, daha çok konuşacağız. Bunun için daha fazla halkın içinde olacağız. Yoksul olanların uykusuz gecelerini biz paylaşacağız. Biz işçinin, çiftçinin, emeklinin, köylünün, işsizin, memurun sesi, kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olacağız. Alevi yurttaşlarımızın hak ettiği saygınlığı elde etmesi için çalışacağız. Cemevlerinin ibadethane sayılması, inanç ve ibadet özgürlüğünün tesis edilmesi ve Alevi yurttaşların eşit bireyler olarak devletin tüm olanaklarından faydalanmasını sağlayacağız. CHP iktidarında yargının adil olması sağlanacaktır. Biz hukuksuz bir devlete de adaletsiz bir hukuka da izin vermeyeceğiz. Yasama, yürütme ve yargı bir diğerine üstün değil, eşittirler. Kuvvetler ayrılığı ilkesi her daim var olacaktır. CHP iktidarında ne yarı başkanlık ne başkanlık ne diktatörlük ne de sıfırlanan yolsuzluklar, hiçbiri olmayacak. Biz CHP olarak, üreterek büyüyen, büyüyerek hakça paylaşan, paylaşarak zenginleşen bir Türkiye’yi kuracağız.”
Başkan Görgöz, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.