CHP Bursa'dan flaş ittifak açıklaması!

CHP Bursa'dan flaş ittifak açıklaması!

CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında yürütülen "Millet İttifakı" görüşmeleri çerçevesinde, Türkiye çapında bazı il ve ilçe belediyelerinde ittifak adaylarının seçime katılması öngörülmüştür. Bu il ve ilçelerle ilgili resmi açıklamalar yapılmıştır.

İttifak görüşmeleri çerçevesinde ele alınan Bursa'da, ilçe belediye başkan adaylarının hangi partiden olacağı konusunda 23.01.2019 tarihi itibarıyla henüz bir mutabakat sözkonusu değildir.

CHP Parti Meclisi kararıyla 11 ilçe ve Bursa Büyükşehir başkan adaylarımız daha önce kamuoyuna açıklanmıştı. Belediye başkan adayı kamuoyuna duyurulan Karacabey, Kestel, Keles, Orhangazi, Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Gürsu ve Harmancık ilçelerimizin, ittifak görüşmelerine dahil olmadığı bilgisini daha önce Genel Merkezimizden almıştık. Keza belediyeleri CHP'de bulunan Nilüfer ve Mudanya ilçelerimiz de bu çerçevededir.

İttifak görüşmelerinin yoğun geçmesi nedeniyle, konu doğal olarak medyanın çok geniş ilgisini çektiğinden, resmi açıklamalar haricindeki kimi siyasi değerlendirmelerin, sanki gerçekmiş, kesinleşmiş bilgiymiş gibi basında yer aldığına, sıklıkla ve ısrarla "Şu şu belediyeler CHP'de, İYİ Partiye şu kadar ilçe verildi" tarzındaki bilgilerin haberlere konu olduğuna tanık oluyoruz.

Bu tür zamanlarda, "haber kaynağı açıkça belirtilmeksizin" yapılan haberlere kesinlikle itibar edilmemesinde yarar vardır. Zira kaynağı belirtilen haberlerde bile "adı geçen kişinin ittifak görüşmelerini yürüten heyette görevli olup olmadığı", "partisi adına böyle bir açıklama yapmaya yetkili olup olmadığı" konuları dahi ciddi önem arz eder.

"Kulislerden edinilen bilgilere göre..." klasik haberilik kalıbının arkasına saklanarak, kimsenin örgütler ve adayların moraliyle, çalışma şevkiyle oynamaya hakkı olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz."