CHP Bursa'da en az 7 milletvekili istiyor

CHP Bursa'da en az  7 milletvekili istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde yaklaşan genel seçim vardı. Kritik bir dönemde göreve geldiklerini belirten CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde partinin tüm kademeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını kaydetti. Zafer Yıldız, “Gerçekten zorlu bir dönemde güzel bir göreve geldik. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bundan sonraki süreçte bütün arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde olacağız. Bu alanda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir seçim koordinasyon kurumu oluşturarak bütün Bursa’da sistemli bir seçim süreci yöneteceğiz. Sahadaki çalışan arkadaşlarımızla, sizler ve sizin gibi bizlere değer katan değerlerimizle birlikte, kadınlarımızla, gençlerimizle projelerimizi anlatacağız. Bursa’da 5-6 milletvekili bizim için başarı değil, hedefimizi azami 7’de tutuyoruz. Yerel seçimlerde, biraz daha gayret göstererek bunu yapabileceğimizi gördük. Bursa’da yüzde 28’lere karşılık gelen, yaklaşık beş yüz bin oyumuz var. Buraya eğer biraz daha katkı sağlayabilirsek, oy oranımızı altı yüz binlere çıkartabilirsek Türkiye’de iktidar olabiliriz zaten” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yeni göreve gelen CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’a başarılar diledi. Başkan Bozbey zorlu bir süreçte görev almanın önemine vurgu yaparak, 7 Haziran 2015 tahinde yapılacak olan genel seçimlerde CHP’nin Bursa’da daha iyi sonuçlara ulaşabileceğini belirtti. Bozbey, “İyi bir plan yaparak, özellikle kadınlarımızın, hem ilçelerde hem de merkezde tüm aileleri birkaç kez ziyaret ederek CHP’nin neler yapacağını, sosyal politikalarını ve sağlıkla ilgili politikalarını çok iyi anlatması gerekiyor. Eğer yerelde uyguladığımız projeler iyi bir şekilde anlatılır ve güven verilirse milletvekili sayısı 5’ten 7’ye hatta 9’a ulaşır ve bu sonuçlarla da iktidar olmamak mümkün değil” diye kaydetti.

Bursa’nın mihenk taşı olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Bursa farklı bir kenttir. Aslına bakarsanız işçinin, esnafın, işadamlarının olduğu bir kenttir. Ekonomik anlamda da Türkiye’nin ikinci büyük kentidir. Bu anlamda sosyal demokrat partilerin hep önde olması gereken bir kent... Bursa’da inanılmaz bir işçi potansiyeli var, memur var, esnaf var, kırsalda çalışan köylü var. Baktığımız zaman sosyal demokrat partilere eğilimin fazla olması gereken bir yapı var. Bu yapıyı sosyal demokrat bir partiye kanalize etmek de hepimizin sorumluluğu” dedi.