CHP'den Enis Berberoğlu kararı için ilk açıklama

CHP'den Enis Berberoğlu kararı için ilk açıklama

CHP'den Enis Berberoğlu kararı için ilk açıklama, CHP Grup Başkanvekili Engin Altaytarafından yapıldı. Altay, CHP'nin bu karara her platformda direneceğini belirtirken, karar için "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır" ifadelerini kullandı. 

CHP MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURULU TERK ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü toplantı sonrasında Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı. Özel, Enis Berberoğlu hakkında verilen cezaya ve tutuklanmasına ilişkin kararın 'faşizm' olduğunu savunarak "Kamuoyu biliyor ki bu davanın hakimi savcısı da aynı kişidir. Alınan karar faşizmin kendisidir. CHP bu faşizmle bugüne kadar mücadele etti ve bugünden sonrada mücadeleyi gösterecektir." dedi. Özel'ün açıklamasının ardından CHP'li vekilleri Genel Kurul'u terk etti. 

Altay'ın açıklamasından satır başları;

"Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP, gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir." 

CHP MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANDI

"TUZUN KOKTUĞU YERDİR"

" Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Erdoğan unutmasın, bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Türkiye dünyada 180 ülke arasında basın özgürlüğü noktasında 155'inci sıralara kadar inmişken AK Parti'nin uygulamaları bir korku imparatorluğu oluşturma çalışmaları nafiledir. Önünde daha İstinaf Mahkemeleri süreci varken Enis Berberoğlu bugün bu adliyede, yürütmenin Gladyosu şeklinde karar veren hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir." 

"BÜTÜN ÜYELERİMİZLE DİRENECEĞİMİZİ TAAHHÜT EDİYORUM"

"Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP Meclis grubumuzda bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum. Sözde hakim demek daha doğru, milletvekilimize ayrı bir suçtan hüküm verirken, 3 kişiyle birlikte casusluktan yargılama sürecinin devam edeceğini beyan etti."