CHP'den flaş karar!

CHP'den flaş karar!

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

15 Temmuz'da hep beraber darbeyi püskürttük. 20 Temmuz'da OHAL ilan edildi. 1 milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesi ile 20 Temmuz darbesi arasındaki rakamları veriyorum.
  
"KENAN EVREN'Nİ YAPAMADIĞINI BUNLAR YAPTI"

 12 Eylül'de yani Kenan Evren'in başkan olduğu dönemde ihraç edilen öğretmen sayısı 3 bin 854 kişi. 20 Temmuz'dan sonra ise 30 bin 470. Banka hesaplarına el koydular. Eğer özel sektörde çalışmak istiyorsa SGK kaydına 'bunlar darbecidir' diye not düştü, kimse işe almak istemiyor. Kenan Evren'in yapamadığını bunlar yaptı. 12 Eylül döneminde ihraç edilen akademisyen sayısı 120, bu dönemde ise ihraç edilen akademisyen sayısı 4811. İnsanda biraz vicdan, ahlak olur. Bir akademsiyenin nasıl yetiştiğini acaba biliyorlar mı? 


"AKLA BAKIN AKLA!"

 12 Eylül'de 31 gazeteci tutuklanırken bu dönemde bu sayı 150'yi aştı. Zalimlikte rekor kırdılar. 15 günlük çocuğu annesinden ayırdılar. İnsanda vicdan olur. Günlerce anne sütü ememedi bu çocuk. Şimdi vatandaşın derdine bakın bunların derdine bakın. Şimdi diyorlar ki kim hayır derse bunlar terörist sayılır. Akla bakın akla! Hayır diyenleri terörist olarak gösteriyorlar.
  
"HAYIR DEDİĞİNİZ ANDA ÜLKE DERİN BİR NEFES ALACAK"

 Biz ne diyoruz ister evet de ister hayır de tüm vatandaşlarımızın başımın üstünde yeri var diyorum. Bizde sevgi var onlarda kin var. Biz milletimizi bayrağımızı düşünürüz. Biz bu ülkede farklı düşüncelerde olsak bile gelir düzeylerimiz farklı olsa bile bir arada huzur içerisinde yaşamak isteriz. Onlarla aramızdaki fark bu. Onun için diyorum hayır dediğiniz andan itibaren bu ülke derin bir nefes alacak.

BAŞBAKAN YILDIRIM'A TELEVİZYON PROGRAMI ÇAĞRISI

 Başbakan Binali Yıldırım'a buradan çağrıda bulunuyorum. Medeni demokrasilerde olduğu gibi Türkiye'de daha önce olduğu gibi televizyon programına çıkalım. Sizin istediğiniz kanalda istediğiniz gazetecilerle olsun. Bana 15 dakika sizlere 30 dakika versinler. Size soru da sormayacağım söz veriyorum. Eskiden vatandaşlar oturur evlerinde çaylarını içerlerken tartışma programlarını seyreder karar verirlerdi. Yine böyle olsun.  Çıkalım televizyon programında konuşalım.
  
"BÖYLE BİR YETKİ MUSTAFA KEMAL Atatürk'E VERİLMEDİ"

Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun, tarafsız mı? Cumhuriyet kurulalı beri tarafsız. 80 milyonu temsil ettiği için tarafsız olmalı. Kışlaya, camiye, adliyeye siyaset girmesin diyoruz. Oraya siyaset girerse demokrasi tehlikeye girer. Siyaset buralara girdiği zaman, ülkenin çivisi çıkar. Bir kişi Meclis'i tek taraflı fesh ediyorum desin mi, demesin mi? Böyle bir yetki Mustafa Kemal Atatürk'e verilmemiştir. Başkanın kaç yardımcısı olacak, kaç bakanı olacak? Tamamen başkanın keyfine bağlı.
  
"SEVGİLİ VATANDAŞIM ELİNİ VİCDANINA KOY..."

 Başkan kendisine bin 500 tane yardımcı belirledi, ister 10 bin ister 5 tane belirleyebilir. Bunlardan adının birisi diyelim yolsuzluğa karıştı. Meclis bu isimler için bir gensoru bile veremiyor. Sevgili vatandaşım, şimdi elini vicdanına koy, sen kul hakkının ne kadar değerli ve önemli olduğunu bilirsin. Bir kişi yolsuzluk yaptığında senin seçtiğin 550 temsilci 'bu parayı nereye harcadı' diye soramıyorsa sen sandığa gidip alın terinle tüm inancınla 'hayır' oyu vermelisin

CHP AYM'YE GİTMİYOR

"Sandıkta kararın verileceği 16 Nisan'a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz. Söz konusu olan milletin egemenliğiyse bu konuda asıl Yüce Divan halkın divanıdır, milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesine başvurmayacağız."