CHP'den ilk değerlendirme

CHP'den ilk değerlendirme

CHP Genel Merkezi’nde sandıkların büyük bölümü açıldıktan sonra yapılan ilk yorumlar “MHP de PKK da AKP’ye çalıştı. Biz oy oranımızı koruduk. Koalisyon kurmaya yanaşmayan ve her şeye hayır diyen yaklaşımın sonucu bu oldu” yönünde oldu.

CHP Genel Merkezinde her seçimde olduğu gibi ön bahçe düzenlendi. Bayraklarla donatılan bahçeye seçim sonuçlarının yansıtıldığı dev ekranlar kuruldu. Parti binasına “Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye” yazılı, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı dev afişler asıldı.

YSK’nın Seçim Bilişim Sistemi’nin yanı sıra CHP de sonuçlar için kendi sistemini kullandı. Genel merkezin zemin katında oluşturulan. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi’nde (BİTEM) YSK’nın sonuçlarıyla, parti görevlilerinin sisteme gireceği sonuçlar karşılaştırıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapma ihtimaline karşı kürsü de hazırlandı. Ancak Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını evinden takip ederken Genel Başkan Yardımcıları odalarına çekildi.

Parti yönetimindeki ilk değerlendirme ise çarpıcı oldu. Genel kanaat “Biz koalisyon kurmak için elimizden geleni yaptık. Koalisyon kurmaya yanaşmayan ve her şeye hayır diyen yaklaşımın sonucu bu oldu geldik. Oy oranımızı koruduk. MHP de PKK da AKP’ye çalıştı. AKP’nin oy artışının arkasında bu yatıyor” yönünde oldu. MHP’nin uzlaşmaz tutumu, PKK’!nın ise terör eylemlerine başlaması seçmeni korkuttu.