CHP ESKİ MYK ÜYESİ SAVCI SAYAN:

CHP ESKİ MYK ÜYESİ SAVCI SAYAN:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Türkiye’de yaşayan insanları birleştirmenin yolunun İslamiyet olduğunu söyleyerek, "Ağrılı bir Kürt ile Edirneli bir Türk’ü Atatürkçülük paydasında buluşturamazsınız" dedi.
CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Kayseri Küçük Millet Meclisi’ne katıldı. Burada konuşan Sayan, "Ben her zaman söylüyorum. Bunu söylediğim zaman partimden de eleştiri alıyorum. Türkiye’de yaşayan insanları buluşturmanın ve birleştirmenin tek paydası İslamiyet’tir. Çünkü Ağrılı bir Kürt ile Edirneli bir Türk’ü Atatürkçülük paydasında buluşturamazsınız. Siz Tunceli’deki bir alevi kardeşim ile Ağrı’daki bir Türk kardeşimi Alevilik paydası altında birleştiremezsiniz ama siz Edirne ile Kars’ı ve memleketin 780 bin karesini payda olarak İslamiyet’e alırsanız burada birleştirebilirsiniz. Bu bizim hepimizin geleceği için çok daha önemlidir" dedi.
Sayan ayrıca, "Samimiyete inanmayanların da güvencesi olur çünkü huzurlu bir memlekette yaşayan insanlar gayrimüslim olsa bile huzur içerisinde onlar da huzurlu bir şekilde yaşarlar ve yaşamlarını sürdürürler. Huzursuz ve birbirine düşmüş bir memlekette ne Müslümanı ne de gayrimüslimi rahat edemez. Dolayısıyla bu ortak payda olan İslamiyet’in ülkemize yaradığını gören batılı güçler, sürekli bu paydayı yok etmek için mücadele etmişlerdir" ifadelerini kullandı.