CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN BİK ŞUBE MÜDÜRÜ ABACI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN BİK ŞUBE MÜDÜRÜ ABACI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü’ne atanan Nihat Abacı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ağbaba, Abacı’nın BİK Şube Müdürlüğü’ne atanmasını Malatya için bir şans olarak değerlendirdi.
Beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yönetimi ile birlikte BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’yı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’da her halde siyaset yapıp da Nihat Abacı’yı tanımayan yoktur” dedi.
Gazeteciliğin mutfağında yetişen bir ismin BİK Şube Müdürlüğü’ne atanmasının çok sevindirici bir durum olduğunu dile getiren Ağbaba, “Sayın Abacı, Malatya’daki yerel basının sorunlarını en iyi bilen arkadaşımızdan biridir. Kendisi basın hayatı sürecinde tarafsız ve eşit bir şekilde çalıştı. Kendisine çok başlarılar diliyoruz” dedi.
Abacı’nın Malatya’ya önemli katkılar sunacağından hiç kuşkusunun olmadığını ifade den Ağbaba, “Yerel medyanın büyümesi noktasında ve ekonomik alanda gazetelerin rahatlaması adına önemli çalışmalar yapacaktır. Malatya için şanstır Nihat Abacı” dedi.
CHP olarak yerel basının gelişmesi yönünde üzerlerine düşen her türlü görevi yapacaklarını belirten Ağbaba, Abacı ile birlikte yerel basınında güçleneceğini söyledi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’da uzun yıllar Malatya basınında emek vermiş bir ismin böylesine saygın bir kuruma atanmasının kendileri adına çok mutluluk verici bir durum olduğunu belirterek Abacı’ya yeni görevinde başarılar diledi.
Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TBMM’de her zaman Malatya ve Türkiye’nin sorunları ile yakından ilgilenen Ağbaba’ya teşekkür etti. Gazetecilik mesleğinden geldiği için yerel medyanın sorunlarını da iyi bildiğini belirten Abacı, özellikle günümüzde internet medyasının hızla gelişmesi karşısında yerel gazete satışlarında bir azalma olduğun, bunun içinde önümüzdeki günlerde Basın İlan Kurumu Malatya Şubesi olarak yerel gazetelerle birlikte bir kampanya düzenleyerek en azından her eve bir yerel gazetenin girmesi adına çalışma başlatacaklarını söyledi.