Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na Cevap

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na Cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘aklına ihtiyacımız yok’ açıklamalarına ilişkin, “Madem öyleyse siz hangi gerekçeyle Öcalan’ın aklına ihtiyaç duyuyorsunuz?” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri, silahlı saldırı sonucunda yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.
Ziyaretin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün yaptığı ‘aklına ihtiyacımız yok’ açıklamalarına cevap verdi. Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, “Davutoğlu gerçekten Başbakan mı? Bunu samimiyetle soruyorum. Önce kişiliğini kanıtlaması lazım. Akıl akıldan üstündür diye bir şey vardır. CHP’nin görüşüne CHP’li olmayanlar da saygı duyuyor. Başbakan ‘Kılıçdaroğlu ne diyor’ diye sormuştu? o zaman. Şimdi neden ’ihtiyacımız yok’ diyor” diye konuştu.
IŞİD ile ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, AK Parti IŞİD ile mücadele etmediğini belirterek, “Silah, petrol sevkiyatı yapılıyor. AK Parti’nin bunlardan haberi var. Komşularımız biliyorsa vatandaş da bilsin” dedi.
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun açıklamalarına ilişkin, “Madem öyleyse siz hangi gerekçeyle Öcalan’ın aklına ihtiyaç duyuyorsunuz? Devlet akılla yönetilir. Benim aklıma ihtiyaç duymuyorsunuz bari başkalarının aklına ihtiyaç duyun” ifadelerini kullandı.