CHP ikna odaları kurdu

CHP ikna odaları kurdu

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığı sonrası bölünen CHP'de parti içindeki ulusal ve solcu kanat İhsanoğlu ismiyle ilgili itiraz bildirisi yayınlama kararı almıştı ancak bildiri bir türlü yayınlanmamıştı.

MUHALİFLERLE TEK TEK GÖRÜŞÜP İKNAYA ÇALIŞILIYOR

Geciken bildirinin şifreleri çözülmeye başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, muhaliflere birebir 'ikna markajı' uyguladığı ortaya çıktı. Çok sayıda genel başkan yardımcısının ikişer-üçer muhaliflerle telefonla veya yüz yüze temasa geçtiği öğrenildi. "Eleştirilerinizin birçoğunu anlıyoruz hatta bazılarına biz de katılıyoruz. Ama bunlar sonucu değiştirmez" diyen iknacıların, 'yapılacak hamlelerin hem partiye hem ülkeye zarar vereceği' tezini işlediği kaydedildi.

DSP, ÇATI ADAYA DESTEK VERMEYECEK

Vekillerin bildiri yayınlayıp yayınlamayacağı konusu, sürecin son günü olan 3 Temmuz'a kadar değerlendirme masasında olacak. Öte yandan DSP, CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeme kararı aldı. Genel Başkan Masum Türker, "Çatı aday olarak önerilen isim, bizimle yapılan görüşmede üzerinde uzlaşılan nitelikleri taşımıyor" dedi.

VURAL CEBECİOĞLU İSTİFA ETTİ

CHP'de bir yandan muhalifleri 'ikna turları' sürerken Zonguldak'tan toplu istifa haberi geldi. Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebecioğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine tepki olarak 7 yönetim kurulu üyesiyle birlikte görevinden istifa etti.