Chp İl Başkanı Zengin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi

Chp İl Başkanı Zengin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), İl Başkanı Yılmaz Zengin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, ‘İstifamızı isteyerek parti içi eleştiride bulunanlar neden alanlarda yoktu’ dedi.
Zengin açıklamasında, “Başarısızlık yerine tam tersi bir başarı var. Neden başarılı, Ekmeleddin İhsanoğlu uzun süredir Ortadoğu da görev yapması nedeni ile Türkiye kamuoyunu yeteri kadar tanımaması Ekmeleddin İhsanoğlunun çok zor şartlarda seçim kampanyası yürütmesine rağmen başarılı bir sonuç elde etmiştir. Diğer adayın başarılı olduğunu kamuoyu değerlendiriyor ama bizim açımızdan Başbakan Erdoğan başarılı değildir. Asıl başarı Ekmeleddin İhsanoğlunundur. Cumhuriyetimiz doksan yılını tamamladı ve ilk kez halk tarafından bir Cumhurbaşkanı seçiliyor. Geçmiş seçimler değerlendirildiğinde Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 40’lık bir destek görmüş oldu. Yüzde 60’ın Cumhurbaşkanı olarak görmek istemediğini görüyoruz. Halk tarafından Ekmeleddin bey başarı gördü. Kırşehir baz alındığında Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve biz sadece beş adet bilbord kiralayabildik. Fakat Tayyip Erdoağn için 80’in üzerinde bilbord kiralandı. Devletin tüm olanakları Tayyip Erdoğan için seferber edildi. Başta Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tüm belediye imkanlarını seferber ederek kullandı. Halkın vergileri ile seçim kampanyası yürütüldü. Biz gençlerimize Ekmeleddin beyin resimli tişörtlerini giydirerek tanıtım yaptırdık. Bu durumda Başbakan’a alınan oy oranına göre başarılı diyorsak başarılı olan Ekmeleddin beydir” şeklinde konuştu.
İSTİFAMIZI İSTEYENLER ALANDA BİZLERLE OLDULAR MI
Seçimler sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte illerde ki İl Başkanlarının da istifalarının istenmesi üzerine Yılmaz Zengin, “Genel Başkanımız,genel sekreterimiz, genel başkan yardımcılarımız alanlarda büyük emek sarf ettiler. İl örgütümüz kadın,gençlik kollarımızla Ekmeleddin beyin kampanyasını kısıtlı bir bütçe ile yürüttük. Kırşehir’de bizlerin istifasını isteyen arkadaşlar bilsinler ki ‘Gün birlik günü’ adı ile herkese ulaşılmıştır. Demokrasimiz sürekli aksatılıyor. Hep birliktelik içerisinde sandığa gidilmesi noktasında kampanyamıza katılmasını istedik. Bu bağlamda alanlarda da ciddi çalışmalar yürüttük. Kendilerini siyaset arenasında görmek ve seçim zamanlarında ortaya çıkarak istedikleri hedeflere ulaşamayanlar bir yere varmak istiyorlar. Ülkemiz de demokrasi güçlenmedikçe,hukukun üstünlüğü sağlanmadığı sürece bu arkadaşlarımız da büyük bir yanılgı içerisinde olacaklar. Genel Başkan dolaşırken kampanya yürütürken acaba genel başkana katkı sunuldu mu, tek hedefimiz değerlerimize sahip çıkmak ve ülkemizde bütünlüğü korumaktır. Tabanımız da Kırşehir’de bizlere ciddi oranda destek vermiştir” ifadelerini kullandı.
AK PARTİYE OY VERENLER DEĞİL İNŞALLAH BİZ PİŞMAN OLURUZ
İl Başkanı Yılmaz Zengin, Cumhuriyetin zor şartlarda ilan edildiğini ve süreçte pişman olanın seçmen olmamasını istedi. Zengin, “Söz konusu Cumhuriyet gerisi tefarruattır. AK Partiye oy verenler inşallah pişman olmaz. Ortadoğu da büyük bir bataklığa saplandık. AK Partiye oy veren seçmenimiz pişman olmaz da biz pişman oluruz. Oluşturulan her türlü eleştiriye saygılıyız. Ama insanımız partilimiz önce kendisini sorgulamalı, unutulmasın ki biz Cumhuriyet değerlerine daima saygılıyız. Öz eleştirimizi de daima yapıyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin sıkıntısı bir an önce telafi edilmelidir. Bizlere yöneltilen eleştirileri makul görmüyorum. Acımasızca yapılan eleştiriler doğru değil, Ekmaleddin beyde Milliyetçi Muhafazakar Tayyip Erdoğan da Milliyetçi muhafazakar söylemi doğru değildir” dedi.