CHP ilk adımı attı!

CHP ilk adımı attı!

Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan saldırısının ardından CHP, cinsel saldırı suçunun cezalarının arttırılması için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan teklifin gerekçesinde, cinsel saldırının bir insanlık suçu olduğu vurgulandı. Gerekçede, özellikle son yıllarda gittikçe artan kadına karşı cinsel, psikolojik ve fiziki şiddetin önüne geçilemez boyuta geldiği belirtildi. Bazı medya organlarının, siyasilerin, polisin ve yargının, kadınlara karşı cinsel kimlikleri nedeniyle ayrımcılık yaptığı savunuldu.

Kadın cinayetlerinin, kadınlara karşı yapılan cinsel saldırıların hiçbir mazereti olmayacağını belirten CHP’li Tanal, bu suçların aslında bireye değil toplumun belli bir kesimine yönelik olduğunu bu kesimin ise cinsel kimliği nedeniyle ayrımcılığa uğradığını belirtti. Kadınlara karşı işlenen bu suçların topluma yönelmesi nedeniyle insanlık suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tanal kanun teklifi ile cinsel saldırı suçunda cezaların artırılmasını, zamanaşımına uğramamasını, tahrik indiriminin kaldırılmasını, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilememesini İstedi.