Chp İzmir’de Bedri Serter Krizi!

Chp İzmir’de Bedri Serter Krizi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Ali Engin’in milletxekilliği için istafasının ardından başlayan yeni il başkanlığı seçimi krize dönüştü. Parti MYK’sının atadığı İzmirli İşadamı Bedri Serter’i, mevcut il yönetimi gelen resmi yazıya rağmen kabul etmek istemezken, Serter de kendisine ulaşan resmi atama evrakına rağmen İl Başkanlığı’na gelerek koltuğa oturamıyor.
Dün gece toplanan İzmir İl Yönetim Kurulu, 4 saat süren toplantının ardından Bedri Serter ismi üzerinde uzlaşamadı. Bunun üzerine CHP İzmir’de il başkanlığı krizi başgösterirken, ’’İzmir Örgütümüz’de istifa eden Ali Engin’in yerine il başkanlığı görevini yürütmek üzere Bedri Serter’in atanmasına MYK’nın 07/01/2015 tarihli toplantısında karar verilmiştir” ifadesi yer alan ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasını taşıyan yazı Serter’e de ulaştı. Ancak Serter elinde atama yazısı olduğu halde, İl yönetiminin kendisine vize vermemesi üzerine İl Başkanlığı’na gelerek yeni yönetim oluşturma çalışmalarına başlayamadı.
’’CHP’DE DİSİPLİNSİZLİK DİZBOYU’’
Bu durumu değerlendiren partinin ileri gelenlerinden Deniz Baykal döneminin eski il başkanı Kemal Katataş, ’’Böyle birşey yaşanmamalıydı. Maalesef partide disiplinsizlik dizboyu’’ dedi. Eski İl Baikanı Alai Engin’in milletvekilliği için istifasının aylar öncesinden belli olduğunu, Genel Merkez yöneticilerinin böyle sıkıntılı bir dururmun yaşanacağını önceden tahmin ederk önlem alması gerektiğini ifade eden Karataş, şunları söyledi:
’’Genel Merkez Bedri Bey’e görev vermesine rağmen il yönetimi kabul etmiyor. İl yönetimini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Milletvekili Alaattin Yüksel yönlendiriyor. Onlar da Bedri Serter’e karşı direniyor. Kabul etmezlerse bundan sonra olacak şudur. Genel Merkez direnen il yönetimini görevden alır ve Bedri Bey’i getirerek yeni yönetimi kurmasını ister. Bunun karşısında görevden alınan il yönetiminin mahkemeye gitmesi sözkonusu. Mahkeme de kayyum atayabilir ve olayı olağanüstü kongreye götürür. Bunun tam da seçimlerin arefesinde olması çok kötü. Tam bir kriz ortamı var. Nasıl çözerler bilmiyorum. Herkesin kendi yönlendirebileceği bir il başkanı istemesi, olayı bu noktaya getirmiştir. Bir CHP’li olarak buna üzülüyorum.’’