CHP Kılıçdaroğlu ile devam dedi!

CHP Kılıçdaroğlu ile devam dedi!

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı, çoğunluğun sağlanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığı'na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi. CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa tek aday olarak gösterildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1251 oyla yeniden Genel Başkan seçildi.

CHP 37'nci Olağan Kurultayı'nda saat 17.15'te başlayan genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te sona erdi.

Genel başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

Kurultayda 67 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP'nin toplam kayıtlı 1356 delegesi bulunuyor.

Böylece Kılıçdaroğlu katıldığı seçimli kurultaylarda 7'nci kez genel başkan seçilmiş oldu.

Kılıçdaroğlu oylamanın sonuçlanmasının ardınndan konuşma yaptı. 

KILIÇDAROĞLU'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Ne dedik? Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir dedik. Halkımızla, işsizimizle, çalışanımızla, apartman görevlileri, kuryemizle, kamu görevlileri toplumun her kesimiyle birlikte hareket edeceğiz dedik. 2023'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız dedik. Hep beraber söyledik. Çok ama çok önemli vaatlerin altına imza attık. Cumhuriyeti kuranlar, Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılmasını hep istemişlerdir. En önemli devrimlerin altına CHP imza atmıştır.

Cumhuriyetin kuruluşu, 1946 yıllarda çok partili hayata geçilmesi, en geç 2023'de Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz ama bu zorluk bizim umudumuzu perçinlemiştir. Birlikte yola çıktık, kimseyi kırmadan, herhangi bir şekilde kimseyi ötekileştirmeden, 83 milyon insanı kucaklayarak onlara demokrasiyi, huzuru anlatarak yola çıkacağız. Söz verirken sadece kendi ülkemiz için söz vermedik, bütün Ortadoğu'yu bir savaş alanı, kavga alanı olmaktan çıkarıp, barış havzasına döndürme sözü verdik. Biz bu sözü verirken dedik ki Ortadoğu Barış İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız İran, Irak, Suriye ile beraber olacağız. Ortak tarihimiz, kültürümüz, inançlarımız, bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek bu coğrafyayı gerçekten barış havzasına döndüreceğiz. Göreceksiniz ki Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu, Avrupa'da dünyada parlayan yıldız olarak ortaya çıkacaktır. Bizim sözümüz sözdür.

Her türlü baskı gelebilir bize. Barıştan yana olmayanlar, iktidar oldu diye sadece cebini düşünenler, toplumu ayrıştırarak, bölerek, kutuplaştırarak kendi iktidarlarını korumak isteyenler bize karşı çıkabilirler. Baskı yapabilirler, linç girişiminde bulunabilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar inancımızdan asla ve asla vaz geçmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Oy verdiniz sağolun, teşekkür ederim. Verdiğiniz her oya layık olmaya çalışacağım. Hiçbiriniz unutmasın, yeri gelir 24 saat çalışırım. Bu ülkeyi huzura kavuşturmak için hiç kimseyi ötekileştirmeden 24 saat çalışacağım. Bu taahhütlerimizi dostlarımızla birlikte yerine getireceğiz. Birlikte yapacağız, demokrasiden, insan haklarından, kadın erkek fırsat eşitliğinden yana olanlarla gerçekleştireceğiz. Her ailede huzurun olduğu, her mutfakta bereketin olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıkan herkesle beraber olacağız. Kavga zamanı değil, birlikte olma zamanıdır. Elbette herkes bizim gibi düşünmeyebilir, her düşünceye saygı göstermek de bizim görevimizdir. Farklı düşünceleri mutlaka dinlemeliyiz, olur ya bizim de bizim de eksiğimiz yanlışımız olabilir. Bakın biz ne kadar hoşgörülüyüz.

Hoşgörüyü toplumun her tabakasına her kesimine ulaştırmak zorundayız. Sevgi kadar güzel bir şey yoktur. Yunus Emre, Erzurumlu Emrah, Mevlana, Hacı Bektaşı Veli bu toprakların insanıdır. Bu toprakların mayasında bereket var, kardeşlik var, hoşgörü var, ayrışma yok. Ayrıştırmak, bölmek isteyenler kendi koltuklarını bölmek isteyenlerdir. Bana verdiğiniz oyun benim açımdan sorumluluğun farkındayım. Benim için mubarek görevdir ve ben bu görevi mutlaka ve mutlaka yapacağım. Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye. Denizlerimiz, göllerimiz, kuşlarımız, dağlarda keçilerimiz, sokaklarda gezen kedilerimiz var, evlerde baktığımız hayvanlarımız var. Pandemi bize şunu öğretti. Ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Kuş sesine hasret kaldık. Gelecek çocuklarımıza, doğacak çocuklarımıza güzel bir coğrafyayı hediye etmek zorundayız.

"BÜTÜN DELEGE ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hep birlikte çalışacağız. Konuşmamda söylemiştim, 'Bu Kurultay sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız değil Avrupa, Asya, Amerika, Afrika, Uzakdoğu'ya kadrar herkesin dikkatle izleyeceği kurultaydır' dedim. Burada konuştuğumuz her şey en uzak köylere, beldelere ulaşıyor. Bizim sorumluluğumuz Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak dünyaya örnek olan bir ülke haline getirmektir. Hepimiz kucaklaşacağız, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip, onun üzerinden kendimize yeni bir yol inşa edeceğiz. Bu yol Gazi Mustafa Kemal'in söylediği gibi çağdaş uygarlığı aşma yoludur. İçimi acıtan bizim üniversitelerin ürettiği bilgi sayısının, ekonomik olarak bizden daha az gelişmiş ülkelerin ürettiği bilgi sayısının bizden daha fazla olmasıdır. Neden? Güzel Türkiye'nin sözünün bütün dünyada dinlenmesini sağlamak zorundayız. Kadın, erkek, yaşlı, genç, emekli, çalışanın hepimizin sorumlulukları var. Bana verdiğiniz görev ve güven için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bütün delege arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağolun, varolun."

Kurultayda Genel Başkan adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından Divan Başkanı Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğunu açıklamıştı. Adaylar İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman adaylık için gerekli 68 imzaya ulaşamamıştı.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı, çoğunluğun sağlanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığı'na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi.

17:15

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı.

15:11

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa tek aday olarak gösterildi. 

İlhan Cihaner, Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı yeterli imzaya ulaşamadı.

14:15

CNN Türk Muhabiri Ünal Kaya: "İlhan Cihaner konuşmasından önce "CHP'de çok ilginç dakikalar yaşıyor. Delege iradesine böyle bir baskı tarihimizde yok. İmzanıza sahip çıkın" mesajını atmıştı. Bugün itibariyle buldukları imzalardan bazı geri çekilmeler söz konusu. Belli ki genel başkan adaylığı için gereken sayının altına düşmüş durumda.

Hali hazırda kurultay başkanlığına imzaların sunulma süreci devam ediyor. Cihaner, delegelere son bir çağrı yaptı 'cesaretli olun, imzanızın arkasında durun' diye.

Şu sözü ilginçti. "Hepinizden imza aldık. Ancak Belediye başkanları o delegeleri aşı ve işiyle tehdit etti" dedi. "Bu bir alçaklıktır" ifadesini de kullandı. Genel merkeze, yönetime yönelik sert sözleri de vardı."

14:00

CHP Genel Başkan Aday Adayı İlhan Cihaner açıklamalarda bulundu. Cihaner'in sözleri şu şekilde:

Selfie çekerek gittiler, sözde kurultayda memleket meseleleri tartışılacak ve buradan bir karar çıkacak ve biz geleceğimizi kurmak için toplanacağız.

Neredeler? Bu ciddiyetle nasıl iktidara gideceğiz biz? Bu bir tiyatro. 13 maddeden birisi sözde kadınların temsiliymiş. Ya biz tüzüğümüzde var olan kadın kotasını kullanmıyoruz. Şimdi kalkıyoruz gelecekte şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz.