CHP'li İnce: Siz kimsin de benim ülkemin bakanını...

CHP'li İnce: Siz kimsin de benim ülkemin bakanını...

İnce, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylaması kampanyası için geldiği Kırklareli'de, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada Hollanda'nın skandal tavrına değinen İnce, bu durumun, Hollanda'nın da Türkiye'nin de işine geldiğini ileri sürdü.

Hollanda'nın, Müslüman düşmanı bir ülke olduğunu söyleyen İnce, ''Hollanda'yı tabii ki kınıyorum. Sen kimsin de benim ülkemin bakanını büyükelçiliğe sokmuyorsun? Büyükelçilik bizim toprağımızdır. Ancak bizim hükümetin yaptığı da doğru değil ki.'' diye konuştu.

İnce'nin konuşmasının ardından ziyaret, basına kapalı devam etti.

Daha sonra gar binası önünde vatandaşlara hitap eden İnce, Türkiye'nin gerçekten bir ülke ile sıkıntı yaşaması halinde, her şeyi geride bırakarak hükümetin yanında olabileceklerini belirtti.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan İnce, bir vatandaşın "Sandıklara sahip çıkın" demesi üzerine ''Sandıklara ben değil, siz sahip çıkacaksınız.'' dedi.

Ezan okunurken konuşmasına bir süre ara veren İnce, simitçilerden simitleri vatandaşlara dağıtmalarını, parasını da belediye başkanı ve milletvekillerinden almalarını istedi.

İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasında "hayır" oyu vermelerinin gerekçelerini de paylaşarak, "Referandumda 'evet' dersek tek adam olacak. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, 'ben Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum' diyenlere sesleniyorum; sev kardeşim, mübarek olsun, al senin olsun. Git seçimde oyunu kullan ama memleketin tapusunu verme." diye konuştu.