Chp Lideri Kılıçdaroğlu Partililerle Bir Araya Geldi (1)

Chp Lideri Kılıçdaroğlu Partililerle Bir Araya Geldi (1)

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD konusunda, “Dışişleri Bakanlığı’nın, Başbakanın bu konuda daha aktif olması lazım” dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP’nin kuruluşunun 91. yıldönümünde CHP Genel Merkezi’nde milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerine hitap ettikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, IŞİD’e yönelik operasyona ilişkin olarak, IŞİD’in terörü örgütü olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "49 diplomatımız IŞİD’in elinde rehin. Hükümetin bir basiretsizliği var. IŞİD’e terör örgütü demekten korkuyor. Bu konuda açık ve net tavır almış değil. Bütün ülkelerin gördüğü kaygıyı adeta Türkiye Cumhuriyeti görmüyor. Dışişleri Bakanlığı’nın, Başbakanın bu konuda daha aktif olması lazım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ortadoğu politikasının yanlışlığını defalarca dile getirdik. IŞİD terör örgütünün elindeki silahların önemli bir kısmı Türkiye’den giden silahlarsa, hükümetin önce oturup kendini sorgulaması lazım. Mezhep eksenli bir dış politikanın ülkeyi bataklığa sürükleyeceğini defalarca söyledik. Biz bataklık deyince onlar normal bataklık anladılar” dedi.
CHP’ye ait arazinin AK Partili belediyeye geçeceğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin gelirlerini kısıp, o kaynakları başka alanlara nasıl aktarırız, bunun arayışı içindedir. Yeni bir olay değil. Çıkan karara bakacağız. Anayasa’ya aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” şeklinde konuştu.
Murat Özçelik’in Parti Meclisi dışında kalmasıyla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, “Murat Bey’den de yararlanacağız. O da partimize katkı verecek” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, HSYK seçimlerine ilişkin olarak da şunları söyledi:
“Eğer bir hakim ve savcı iktidar kendisine maddi olanaklar sağladı diye iktidarın lehine karar verecekse, o gerçek anlamda hakim ve savcı değildir. İtirazım şu; neden hükümete gidiyorsunuz? Hükümete niye gidiyorlar? Seçimi hükümetle mi yapacaklar, yoksa yargıçlar kendi aralarında mı yapacaklar? Kendi aralarında yapacaklarsa Adalet Bakanı’nın, Başbakan’ın yanında işleri ne? Kimse kusura bakmasın ama bana ‘benim listemi desteklerseniz, size zam yapacağım’. Bu adı siyasal rüşvettir. Hakim ve savcıların karar alırken bu tür sürecin içinde ezilmelerini kabul edemiyorum. Gerçek anlamda hakim ve savcıları HSYK’ya seçeceklerine inanıyorum.”
IŞİD’e karşı operasyonda kendilerinin tavrını soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu’da IŞİD’e karşılık yapılacak uluslararası operasyonda Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız. Böyle bir karar alınır, bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniyorsa, elbette buna icabet ederiz” yanıtını verdi.