Chp Mersin İl Yönetimini Düşüren 13 İsim İmzalarina Sahip Çikti

Chp Mersin İl Yönetimini Düşüren 13 İsim İmzalarina Sahip Çikti

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 25 kişilik yönetim kurulundan dün istifa eden 13 yönetim kurulu üyesi, bazı isimlerin istifalarını geri çektikleri yönündeki iddiaları yalanlayarak, istifalarıyla il yönetiminin düştüğünü açıkladılar.
CHP Mersin İl Teşkilatı’nda dün yaşanan istifa depreminin yankıları bugün de devam ediyor. Dün 9. Noter’e giderek istifa dilekçelerini hazırlayan İl Sekreteri Bünyamin Uçar, İl Başkan Yardımcıları Nihat Kırılmaz, Selahattin Has, Mehmet Duran Üstül, Selman Özipek, Adnan Avcı, Zeki Karakoyun, Pınar Oru, Mesut Kıvılcım, Şenol Akşanlı, Ramazan Öngel ile İl Bilişim Sorumlusu Ender Can Kayıhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Monguldal, noter tasdikli istifa dilekçelerini dün akşamüzeri İl Başkanlığı’na sunmuş ve Genel Merkeze de faks çekmişti. Bugün, istifa eden 13 isimden 12’si CHP il binası önünde yaptıkları açıklamayla hem imzalarına sahip çıktılar hem de istifa gerekçelerini açıkladılar. Adnan Avcı’nın ise rahatsızlığı nedeniyle açıklamaya katılamadığı belirtildi.
İstifacılara destek veren bazı CHP’lilerin katıldığı grup adına konuşan Ender Can Kayıhan, CHP için Mersin’de tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Bugün yeni bir sürecin, Mersin’de taban siyasetinin dönüşümünün gerçekleştiği bir günde olduklarını belirten Kayıhan, “CHP’nin 13 Yönetim Kurulu üyesi, dün itibariyle 9. Noter’den istifalarını toplu bir şekilde hem Genel Merkeze hem İl Başkanlığı’na teslim etmiştir. Buna göre, CHP’nin tüzüğündeki amir hükme dayanarak, aynı gün içerisinde asil üyelerden yarıdan bir fazlasının istifa etmesiyle yönetim kurulu düşmüştür” dedi.
İstifa dilekçelerinde de yer alan gerekçeleri aktaran Kayıhan, Mersin’e ve partilerine olan sorumluluklarının gereği olarak inisiyatif almayı ve tıkanan siyasetin önünü açmayı amaçladıklarını kaydetti. Uzlaşmayı bilmeyen veya fedakarlık yapamayanların siyasette başarılı olamayacakları gerçeğini, görev süreleri boyunca bir kez daha gördüklerini vurgulayan Kayıhan, “İl başkanının kişisel kaprisleri ve ihtirasları yüzünden partimiz Mersin’de kan kaybetmiştir. Tarihten aldığımız sorumluluk bilinciyle yeni bir kongre sürecinin partimize taze kan ve enerji getireceği düşüncesiyle yenilenmeyi bir sorumluluk sayıyoruz. Mersin’e hizmet ancak doğru, akılcı, kendi siyasi egolarından uzak, örgütler arasında sevgiyi, saygıyı, barışı ve uyumu tesis eden, kişisellikten uzak, iktidar olmayı kendine birincil hedef edinen, seçmenin taleplerine açık, samimi cevap verebilen yapıları kurmakla mümkündür” diye konuştu.
CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ile İl Başkanı Faruk Mehmet Akar arasında bütünlük oluşturulamadığı ve siyaset üretemedikleri algısının yaygınlaştığını da ifade eden Kayıhan, “CHP’nin Mersin’de yeniden daha diri, aktif ve üretken politikalar gerçekleştirmesi, tıkanan siyasetin önünü açmak ve yeni bir kongreyle mümkündür” şeklinde konuştu.
İstifa nedenleri arasında ön seçim taleplerinin yerine getirilmemesini ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmiş olmasını en önemli nedenler olarak gösteren Kayıhan, “Barış içinde yapılabilecek siyasetin önünü açmak, yeni bir kongre süreci ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak adına partimizin önünü açmak için istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Üç kişinin istifalarını geri çektikleri iddialarını da yalanlayan ve istifa dilekçelerini göstererek tek tek isimleri okuyan Kayıhan, şunları söyledi:
“Bu iddialar asılsızdır. Bunlar 13 kişinin dün MYK’ya sunulan imzalarıdır. Bugün itibariyle MYK toplantısı yapılacak. Yeni bir süreç kayyumla başlayacak. Ondan sonra genel merkezden kongre sürecini başlatmasını bekliyoruz.”
CHP MYK’da bugün ele alınması beklenen istifaların genel merkez tarafından onaylanması durumunda CHP Mersin İl Yönetimi resmen düşmüş olacak. CHP kulislerinde, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün, partiyi kongreye götürecek süreçte, en geç bir hafta içinde Mersin’e gelerek kayyumu belirleyeceği de ifade ediliyor.