CHP Yargı Paketi'ni AYM'ye taşıyor

CHP Yargı Paketi'ni AYM'ye taşıyor

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de Yargı Paketi ve İç Güvenlik Paketi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Gök, AK Parti’nin yargıyı şekillendirmek istediği iddiasında bulunarak, "Kanun teklifi ile AKP iktidarı yürütmeye uygun yargı yaratma çabası içerisindedir. Şu anda yargıyı ele geçirme operasyonu adı altında AKP kendi yargısını kurmak istediği kuralları bugün bize dayatmak istiyor. AKP getirdiği tasarıyla imtiyazlı bir sınıf yaratmak istiyor" ifadesini kullandı.

Gök, Yargı Paketi’nin anayasaya aykırı olduğunu öne sürerek, "Böylesine anayasaya aykırı olan bir teklif Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeden Meclis’e getirilmiştir" diye konuştu.

İç Güvenlik Paketi’ni de Gök, paketle AK Parti'nin kendi yargısını oluşturma çalıştığını iddia ederek " Meclis’e sevk edilen iç güvenlik paketiyle de ak emniyetini ve ak silahlı kuvvetlerini kurmanın arayışını sürdürüyor. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı acaba bu konuda ne düşünüyor" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Anayasa Mahkemesine gidecek misiniz?” sorusu üzerine Gök, “Elbette Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız" karşılığını verdi.