CHP'de sürpriz buluşma!

CHP'de sürpriz buluşma!

Kılıçdaroğlu, dün TBMM’deki makamında, pazar günü yapılacak Parti Meclisi öncesi, bazı milletvekilleri ile ayrı ayrı görüşerek, seçim bölgelerindeki aday belirleme yöntemlerine ilişkin görüşlerini sordu. Kılıçdaroğlu, Baykal ile de yaklaşık yarım saat makamında biraraya geldi.

Görüşmede Baykal’ın, “Daha önce de arkadaşlarla görüşlerimi paylaşmıştım. Hakim gözetiminde ön seçim olması doğru olacaktır” dediği öğrenildi. Baykal’ın vekil adaylarının büyük çoğunluğunun ön seçim ile belirleneceğine ilişkin tüzük değişikliğini de olumlu bulduğunu ilettiği belirtildi.

KARŞILIKLI DEĞERLENDİRMELER YAPTIK

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, “Sürecin içinde Sayın Genel Başkan elbette ki milletvekilleriyle görüşüyor, görüşecek. İşte ben de onlardan birisi olarak görüşmemi yaptım. Adaylık konusu konuşulmadı. Değerlendirme paylaştık. Ben seçim yöntemleriyle ilgili tercihimi, anlayışımı ifade etmeye çalıştım. O konularda karşılıklı değerlendirmeler yaptık” dedi. Baykal, “Antalya’da ön seçim mi istiyorsunuz?” sorusuna, “Benim bu konuda ne istediğimi şu ana kadar bilmiş oluyor olduğunuzu düşünüyorum” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu da, “Güzel bir görüşme oldu” demekle yetindi.