CHP'den Başbakan için jet hamle

CHP'den Başbakan için jet hamle
Meclis Başkanlığı, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği soruşturma önergesini tapelerin yer aldığı gerekçesi ile CHP'ye iade etti.

CHP'Lİ ALTAY: İP CAMBAZLIĞI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Meclis Başkanı, CHP'nin 28 Mayıs tarihinde Tayyip Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesini işleme almamak için adeta ip cambazlığına soyunmuştur. TBMM küçük hesaplar meclisine dönüştürülemez. TBMM bir çamaşırhane değildir. Meclis Başkanı da çamaşırhanenin başı değildir." dedi.

CHP BU HAFTA GENSORU VERECEK

Çiçek'in iadesinin ardından CHP Milletvekili Engin Altay,  17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında bu hafta gensoru önergesi verecekleri söyledi.

ÇİÇEK "ÇIKARILSIN" DEMİŞTİ

Meclis bürokratları CHP grubuna Meclis Başkanı Çiçek'in önergeden, internette yayınlanan ses kayıtlarının içeriğinin çıkarılması yönündeki görüşünü iletmiş, ancak CHP grup başkanvekilleri, Meclis Başkanı'ndan gelen bu mesaja olumlu yanıt vermemişti.. CHP Meclis Başkanlığı'na "Başbakan hakkında verilen soruşturma önergesi anayasa ve içtüzüğe uygun" görüşünü iletmişti.