CHP’DEN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE SERT ELEŞTİRİ

CHP’DEN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE SERT ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek olan iç güvenlik paketinin faili meçhul cinayetleri artıracağını savundu.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında bu hafta Genel Kurul gündemine gelecek olan iç güvenlik paketine ilişkin eleştirilerde bulunan Sezgin Tanrıkulu, komisyonda gösterdikleri muhalefet performansını Genel Kurul’da da göstereceklerinin altını çizdi. Gözaltı kararlarını yargıçlar ve savcılar olmadan valiler ve kolluk kuvvetlerinin verebileceğini, dinleme kararlarını valilerin verebileceğini belirten Tanrıkulu, “Bu getirdikleri bir yasa olabilir, bu Meclis’ten de çıkabilir. Yasa da olsa hukuka uygun olmayacak ve hukuk devleti ilkeleri ile örtüşmeyecek. Bunun Meclis’ten geçmemesi lazım. Bunun için bütün kamuoyunu duyarlılığa davet ediyorum. Özgürlük için güvenliğinden vazgeçenler ne özgürlüğe ne de güvenliğe layık değildirler” dedi.
Güvenlik güçlerine verilen silah kullanma yetkisinin nasıl orantısız kullanıldığını bildiklerini söyleyen Tanrıkulu, “Birçok faili meçhul cinayete ve orantısız güç kullanımı sonucu ölüme hazır olmalıyız. Bu yasa bizi her alanda tehdit eden yasadır” diye konuştu.
Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Tanrıkulu, İngiltere’deki rejimi yarı başkanlık rejimi olarak adlandırmanın akıllara ziyan olduğunu kaydetti. Tanrıkulu, “Eğer İngiltere’deki rejimi yarı başkanlık olarak adlandırıyorsa krallıktan vazgeçti, kraliçeliğe özeniyor demektir” şeklinde konuştu.