CHP'den sürpriz aday

CHP'den sürpriz aday

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sivil toplum kuruluşları (STK), siyasi partiler, sanatçıların da aralarında olduğu farklı kesimleri dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan bir raporda Ahmet Özal isminin önerildiği ortaya çıktı.

"AK PARTİ VE BDP'DEN OY ALIR"

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, bir grup araştırmacı tarafından hazırlanan raporda, Ahmet Özal’ın neden aday olması gerektiğinin nedenleri de sıralandı. Raporda, "AKP ve BDP’ye giden Kürt oylarının önemli bir kesimini Ahmet Özal alır" yorumu yapıldı.

HERKESİ KUCAKLAYACAK İSİM

Raporda, "Ahmet Özal, devlet deneyimi, terbiyesi ve taşıdığı misyon gereği herkesin sevdiği ve herkesi kucaklayan ötekileştirmeyen bir Turgut Özal mirasına ve hoşgörüsüne sahiptir" değerlendirmesi yapıldı.

AYDINLARDAN 8 ÖNERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarıyla buluşan aydınlar, Çankaya adaylığı için sekiz isim önerdi. Toplantıda, Çankaya adaylığı için, Yılmaz Büyükerşen, Deniz Baykal, İlber Ortaylı, Hikmet Çetin, Rıza Türmen, İlhan Kesici, Yekta Güngör Özden ve Aysel Çelikel'in ismi gündeme geldi.